Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hvad får man for 25.000 kr. når man bruger Influencer Marketing?

Med influencer marketing får du adgang til en unik målgruppe og mulighed for at formidle en troværdig brandhistorie, der møder målgruppen i øjenhøjde. Men vil du have succes med din aktivering af influenter, er det altafgørende, at du går strategisk til værks og gør dit forarbejde grundigt. Men hvad er det egentligt, man skal tage stilling til som virksomhed, før man aktiverer influenter? Hvornår kan man anse en influencer-kampagne som en succes, og hvad får man for 25.000 kr.?

Influencer marketing har for længst cementeret sin position som en af marketing-feltets mest toneangivende og powerfulde discipliner, og tallene taler deres tydelige sprog: 89,6 procent af de adspurgte marketing- og PR-ansvarlige i en stor rapport om influencer marketing mener, at influencer marketing er effektivt til at skabe brand awareness, mens 69 procent mener, at det kan være salgsfremmende at aktivere influenter1.

Hos Bloggers Delight har vi siden 2011 specialiseret os i influencer marketing, og vi har hjulpet mere end 1.000 virksomheder med at eksekvere influencer-kampagner. Vi har samtidig befundet os midt i orkanens øje, hvad angår den eksponentielle udvikling på området, og vi har set, hvordan det intensiverede fokus på denne type markedsføring konstant stiller højere krav til eksekvering af kampagnerne på et strategisk plan. Det er nemlig langt fra nok at få en influent med mange følgere/læsere til at tale godt om et produkt eller en service. Influenten skal skabe troværdigt og kreativt indhold, der både formidler virksomhedens budskab og som matcher med influentens eget univers – og det skal formidles til en veldefineret målgruppe.

Men hvad skal man egentlig tage stilling til som virksomhed, før man aktiverer influenter, hvornår kan man anse en influencer-kampagne som en succes, og hvad får man for 25.000 kr.?1 Launchmetrics, The State of Influencer Marketing Report 2018. Baseret på mode-, luksus og kosmetikbranchen og 600 adspurgte i en survey.


Hvad skal man tage stilling til, når man skal i gang med at arbejde med influenter?

I takt med at influencer marketing vinder større og større indpas i marketing-disciplinen, og flere nicher i feltet opstår, er det oplagt for de fleste B2C-virksomheder at samarbejde med influenter. Via influenter får man mulighed for at ramme en engageret og loyal målgruppe med sin brandhistorie. Og med influenter som talerør, bliver det muligt at fortælle en historie, der aldrig kunne være fortalt på samme måde, hvis virksomheden selv var afsender.

Men skal man have succes med influencer marketing, er det altafgørende, at man som virksomhed gør sit forarbejde grundigt og går strategisk til værks – både når det kommer til at matche med de ”rigtige” influenter, men også når man arbejder med influenternes data. Vi kommer nedenfor ind på en fordelagtig fremgangsmetode, når man skal i gang med at arbejde med influencer marketing.Vi mener, at man altid bør indlede med at stille sig selv det overordnede spørgsmål: Hvad er det, vi som annoncører skal have ud af influencer marketing-indsatsen?Med afsæt i dét arbejdsspørgsmål, kan man indlede med at opsætte sine KPI’er og succeskriterier, samt definere den specifikke målgruppe, man ønsker at ramme med sin influencer marketing- indsats. Er udgangspunktet at skabe brand awareness og højt engagement i den givne målgruppe, vil man sikre sign-ups til nyhedsbreve eller flere følgere på Instagram?

Vil man generere direkte salg, eller ønsker man at få skabt en masse content, der efterfølgende kan genanvendes på virksomhedens egne kanaler? Mulighederne er mange, når man aktiverer influenter, men har man gjort sig disse specifikke overvejelser, bliver det både langt nemmere for virksomheden selv eller det givne influencer-bureau, der samarbejdes med, at finde de helt rigtige influenter og de mest effektive mediekanaler at folde kampagnen ud på.Først herefter bør man begynde at spore sig ind på den/de influent(er), der er aktuelle at samarbejde med. Her handler det både om at matche med profiler, som passer ind i virksomhedens univers og vice versa, således troværdigheden og autenticiteten opretholdes i den content, der skabes. Men det handler også om at influenten kan præsentere data ift. målgruppe, engagement etc., der matcher virksomhedens ønskede målgruppe. Her er det endvidere væsentligt at pointere, at det ikke nødvendigvis er den influent med flest følgere, der er det bedste match for den pågældende annoncør, da influenten med relativt færre følgere/læsere kan have en bedre/mere engageret målgruppe i forhold til den konkrete case.

Vi finder det samtidig fordelagtigt, at man i de fleste tilfælde overvejer at aktivere mere end én influent ad gangen, og at man planlægger flere udgivelser med den samme influent for at opretholde troværdigheden. Det er også nødvendigt, at man løbende følger og måler på kampagnens performance, ligesom man efterfølgende evaluerer på, hvorvidt de respektive KPI’er er opnået – hvad end det er rækkevidde, klik, engagement, indlægsvisninger eller konverteringer.

I forlængelse af ovenstående skal man også gøre sig overvejelser om hvilke platforme contenten skal udgives på. Skal man formidle et forholdsvis simpelt budskab, der skal have et stort reach, så er Instagram den oplagte mediekanal. Men ofte er det fordelagtigt at involvere influenter, der har en blog, da målgruppens typiske timespent på blogindlæg er markant højere end på Instagram (den gennemsnitlige læsetid på blogindlæg hos bloggere i Bloggers Delights netværk er typisk 2-4 minutter), og der kan samtidig i mange tilfælde fortælles en mere dybdegående historie på blogs.

Du kan læse mere om influencers og platforme her.

Sidst men ikke mindst er det væsentligt, at man som virksomhed er klar til at give influenten kreativ frihed til at udarbejde content. Det handler naturligvis om at skabe et fælles univers mellem brand og influent, hvor influenten kan formidle virksomhedens budskaber. Men influenten kender sin målgruppe bedre end nogen andre, hvorfor det er altafgørende at lade dem styre kampagnens kreative retning.

Hvornår kan influencer marketing defineres som en succes?

Hvornår en influencer marketing-indsats kan defineres som succesfuld er naturligvis meget kontekstafhængigt. Men udover at være et marketinggreb, der er utroligt effektivt, når det kommer til at skabe brand awareness, kan salg og sign-ups til nyhedsbreve være indsatsområder, hvor influencer marketing kan gøre en forskel for mange virksomheder.

Et eksempel på to forskellige typer af succesfulde kampagner, vi har eksekveret hos Bloggers Delight, er bloggerparret Sidsel og Lasse i samarbejde med Aarhus Airport og Helse Matilde i samarbejde med Australian Bodycare. De to kampagner har haft hvert deres fokus, og de giver en identifikation af succesraten for en veleksekveret kampagne.

Aarhus Airport havde et ønske om at brande sig overfor rejselystne østjyder i generation Y via et gensidigt samarbejde, der kunne skabe awareness og tilføre coolness til lufthavnen. Som ambassadører skabte Sidsel & Lasse over et halvt år uddybende og relevant content til deres blog, Instagram-profiler og Facebook. Dertil leverede de inspirerende rejseguides til AAR.dk samt medvirkede i et reklamespot til TV for at skabe en holistisk co-branding kampagne. Samarbejdet har vist, at man med det rette match mellem brand og influent kan skabe relevant og troværdigt content på tværs af platforme, der skaber opmærksomhed og reach i målgruppen, som i dette tilfælde var både geografisk og demografisk specifikt.

Den samlede timespent på kampagnens 7 blogindlæg var 1 måned, 10 dage og 20 timer. Der blev i alt udgivet 63 stykker content på tværs af platforme, der sikrede mere end 173.000 eksponeringer, hvoraf 75 % af reach var indenfor målgruppen.

Modsat casen fra Aarhus Airport, opstillede Australian Bodycare forud for samarbejdet med Helse Matilde en KPI, der i højere grad skulle forene brand awareness med direkte salg. Baseret på dette, blev der udarbejdet en kampagne, der omfattede 10 Instagram Stories med call-to-action. Disse stories fik 279.524 eksponeringer, over 17.000 klik, hvilket resulterede i 388 salg, en konveteringsrate på 2,25 % og en samlet ROI på 233%.

Ovenstående viser to forskellige tilgange til influencer marketing, der tager udgangspunkt i differentierede succeskriterier. Aarhus Airport har et produkt med større grad af højinvolvering, hvorfor det typisk ikke er noget, der kan aktivere brugeren med det samme. Derfor var brand awareness og co-creating af content det primære fokuspunkt. Australian Bodycare derimod udbyder i højere grad en fast moving consumer good, hvorfor kampagnen var målrettet mere direkte salg.

Så hvad får man egentlig for 25.000 kroner?

For at sætte det hele på spidsen, er vi afslutningsvis blevet bedt om at komme med et bud på, hvad man rent faktisk får, hvis man investerer 25.000 kroner i influencer marketing.

Igen er det naturligvis yderst kontekstafhængigt, men som virksomhed kan man overordnet set sætte ind to steder. Enten kan man aktivere mikro influenter, som er en af 2018’s helt store trends, eller man kan kigge mod makro – og mega influenter, der har et betydeligt højere antal følgere og selvsagt også en højere pris.

Mens man med mikro-influenter, der typisk har mellem 1.000 – 10.000 følgere (danske tilstande), kan få skabt en masse unikt content, der kan anvendes på annoncørens egne platforme, og som samtidig rammer en meget engageret målgruppe, kan man med makro influenter i højere grad opnå en form for ”celebrity endorsement”, der kan været med til at blåstemple et brand eller et produkt/service.

Hos Bloggers Delight kan vi for 25.000 kroner eksempelvis aktivere 16 mikro-influenter, der hver især udgiver ét Instagram-post. Ønsker man derimod at samarbejde med en makro-influent, der har i omegnen af 10-15.000 følgere/læsere, vil man som udgangspunkt kunne forvente 2 blogindlæg samt 2 x 3 opslag på Instagram i form af stories og billeder til feeded. Inkluderet i priserne vil altid være den indledende kreative og strategiske sparring, den løbende projektledelse af kampagnen og den afsluttende afrapportering.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.