Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tre skridt til vellykket influencer marketing

Når man arbejder med influencer marketing er det essentielt at komme godt fra start i sin planlægning, og ingen del af planlægningen er vigtigere end valget af de rigtige influencers

Man giver sig selv eller sin kunde de bedste odds fra start ved at have gjort sit forarbejde i at sikre, at influenceren matcher med kampagnens målgruppe. Hvis ikke disse matcher, så risikerer man først at opdage at man har skudt forbi, når kampagnen er eksekveret, influenceren betalt, og rapporten afleveret til kunden. Det giver tabt indtægt, tabt tid og tabt tillid.

Flere forskellige undersøgelser og studier har inden for de seneste par år vist at den absolut største udfordring for bureauer og brands (73%+, f.eks. “The Rise of Influencers” report af Fashion and Beauty Monitor), der arbejder med influencer marketing er “search”-delen. Netop det at finde de rigtige influencers.

Det betyder, at mange bureauer og FMCG-brands aldrig for alvor kommer i gang med influencer marketing, fordi de aldrig lykkes med søgefasen – de opgiver ganske enkelt at finde de rigtige influencers. Dermed kommer deres samlede marketing til at mangle et vigtigt ben, og de kommer aldrig i nærheden af nogen af de meget lukrative priser, vi ser for tiden. For eksempel kan prisen for en eksponering på instagram ligge på blot en tiendedel af prisen for en eksponering på Facebook.

Definér din målgruppe og KPI’er

I Danmark findes der flere end 40.000 personer på Instagram, der har flere end 1.000 følgere, hvilket er den typiske nedre grænse for, hvad man kan definere som en mikro-influencer. I Norge findes der flere end 30.000, i Sverige flere end 89.000 og i Finland flere end 27.000 – det giver en pulje af potentielle influencers i Norden på 186.000.

Processen med at udvælge og finde de rigtige influencers bør starte med, at man definerer sin målgruppe for sit budskab. Lad os antage, at vi har et produkt, der henvender sig til kvinder mellem 18 og 24 år udelukkende på det danske marked. Herefter definerer vi, hvad vi gerne vil opnå f.eks. 1.000.000 visninger over en 30-dages periode. Budgettet man herefter afsætter til kampagnen, kan give en en idé om, hvorvidt man skal sammensætte sin kampagne med henholdsvis mikro-, makro- eller mega-influencers.

Ved at opsætte klare målsætninger og KPI’s for kampagnen, er det nemmere at have et benchmark og planlægge udvælgelsen af de influencers man ønsker at kontakte. Det giver også en idé om man er på rette kurs undervejs i kampagnen og til sidst, hvordan man har performet.

Definér dine kriterier

Man kan groft dele ens udvælgelseskriterier op i to værdisæt; bløde og hårde. Det som jeg vil definere som bløde værdier er f.eks; Look & feel, tone of voice, kvaliteten på content de producerer og deres tilgang til samarbejder (professionalisme). Årsagen til at jeg kategoriserer ovenstående som bløde værdier, er fordi de er subjektive. Altså, kan den samme influencer opfattes på to forskellige måder i to forskellige sæt øjne, virksomheder og kampagner. De hårde værdier definerer jeg som data. Data kan ikke diskuteres, data’en er hvad data’en er.

Det interessante i forhold til målgruppe selektering er at kigge på hvem det er der engagerer sig, f.eks. liker og kommenterer på en persons profil på Instagram. Endnu vigtigere, hvem der faktisk ser det (impressions/visninger). Det er som sådan ligegyldigt, at en Influencer har 200.000 følgere på Instagram, hvis din målgruppe er danskere og vedkommende kun har 20% af sine følgere, der er fra Danmark.

Kig dybt i tallene

Et af de vigtigste datapunkter er reach og impressions. Reach er antallet af personer, der ser indholdet, og impressions er det totale antal gange, indholdet er blevet vist. Man kan derfor sige, at reach er unikke eksponeringer og impressions er totalt antal eksponeringer.

Hvis man tager en influencers reach-tal, per post og deler det med antallet af ens følgere, så får man en Reach Efficiency Rate pr. post, der er et udtryk for, hvor dygtig man er til at nå ud til ens følgere. Data viser os, at influencernes Reach Efficiency Rate (RER) svinger fra alt fra 10% til op mod 100%. Det betyder, at når du vælger en influencer med perfekt audience match med dit produkt, og det perfekte udtryk, så har du også mulighed for at undersøge RER, som kan give dig et udtryk for den potentielle effekt, du kan opnå. Herudfra kan du planlægge din indsats mod din målsætning.

Fra ovennævnte beregning kan vi altså konkludere, at influencer 3, med samme antal følgere som Influencer 1, er 5,28 gange mere effektiv til at ramme den valgte målgruppe. Man kan vende det om i kroner og øre og sige, at for at opnå samme effekt med influencer 1, som hos Influencer 3, skal du altså betale 31.713 kr istedet for 6.000 kr. Så hvorfor ikke lave sit forarbejde ordentligt første gang?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.