I lommen på forbrugerne - på godt og ondt

Marketingbegrebet har gået sin sejrsgang i flere og flere sektorer. Det betyder, at alle producenter er nødt til at lytte til forbrugerne – uanset om de producerer sæbe eller opera.

Marketingbegrebet, som vi kender det i dag, blev defineret og dermed operationaliseret omkring 1960. Det er altså et forholdsvist nyt fænomen, selvom der selvfølgelig har eksisteret en række praksisser, som man med en vis ret kan betegne som marketingaktiviteter længe før 1960. Men de var enkeltstående begivenheder i nogle få virksomheder og ikke eksplicit formuleret som marketing. Betragter vi marketing som en del af virksomhedens overordnede strategi, kom marketing til verden i 1960 med Robert Keiths nu klassiske artikel ”The Marketing Revolution“ i Journal of Marketing, hvor marketing blev defineret som et begreb, der kunne indgå i den generelle teori om virksomhedsledelse.

Fra produktion til salg
Baggrunden for Keiths analyse er den virksomhed, hvor han selv er direktør: Pillsbury Mills, der stadig er en meget stor virksomhed i USA. Keith tager udgangspunkt i virksomhedens historie, der begynder med etableringen i 1869. Her var Pillsbury Mills fokuseret på at producere så et godt produkt som muligt, og Keith kalder denne

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL