Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hvor får du mest for marketingkronerne? Google vs. SoMe

Online markedsføring kan udrette mirakler for din virksomheds omsætning. Men solide resultater kræver en stærk strategi, herunder nøje udvalgte markedsføringskanaler som kan generere kvalitetstrafik til dit site.

Forskellige kanaler egner sig til forskellige formål, og det kan være svært at finde hoved og hale i, om man skal kaste sig over SEO eller Facebook-annoncering for at nå sit marketingmål. Nedenfor giver vi derfor vores bud på, hvordan du vurderer, hvilke kanaler du skal anvende for at opnå størst muligt salg.

Push vs. pull

Når der er tale om online marketing, skelner man mellem to typer trafik: ”push” og ”pull”-trafik.

Push-trafik er trafik fra besøgende, som virksomheden proaktivt forsøger at række ud til. Push-markedsføring ses ofte i form af betalt annoncering på sociale medier og er god til at målrette nye kunder samt tidligere besøgende på dit website, som ikke er blevet til kunder.

Pull-trafik er trafik fra besøgende, som selv har fundet vej til virksomhedens website. Trafikken opstår som oftest, fordi brugerne aktivt søger efter information om en virksomhed eller virksomhedens produkt via en søgemaskine.

Med andre ord betragtes sociale og traditionelle medier som push-kanaler, mens databaser som Google, Bing og YouTube betragtes som pull-kanaler.

Hvornår bruger man push og pull?

De to trafiktyper har hver sine styrker og bør derfor anvendes, alt efter hvilken situation man står i.

Push-kanaler er velegnede, hvis man vil lancere et helt nyt produkt, eller hvis man befinder sig inden for en nichebranche. Har du f.eks. udviklet et håndklæde, der garanterer tørt hår på 5 sekunder, er du nødt til at udbrede kendskabet til dit produkt, før der kommer kunder i butikken.

Her vil push-kanalerne være rigtig gode til at sprede dit budskab ud i verden: Nemlig at du kan noget, ingen vidste var muligt. Og fordi dit produkt er nyt og ukendt, er der heller ingen, som søger efter det. Derfor må du skubbe budskabet om din geniale opfindelse ud til kunderne.

Til gengæld er pull-kanaler smarte, hvis dine kunder ved, hvad de er ude efter, og hvis de samtidig ved, at de kan finde det online, hvis de aktivt søger efter det. Eksempler på sådanne ydelser og produkter kunne være advokatbistand, autoservice, hårde hvidevarer og computere.

Performer push eller pull bedst?

Sidste år satte vi os for at finde ud af, hvilken af de to trafiktyper, der performede bedst. Derfor foretog vi en undersøgelse på tværs af brancher, og ud fra denne kunne vi se, at pull-trafikkens konverteringsrate er hele 68 % højere end push-trafikkens (se tallene).

Derudover kunne vi se, at danske virksomheder i 2017 primært fik deres trafik via pull-kanaler. Søgemaskinerne (pull) trak 48,7 % af trafikken, mens sociale medier (push) kun trak 8,2 % af trafikken.

I samme ombæring viste vores undersøgelse også, at ikke nok med at virksomhederne til stadighed er afhængige af Google og Bing, så er den købsklare Google-trafik også steget med hele 65 % på blot to år (se tallene).

Hvad betyder dette for dig?

Selv om pull-kanalerne entydigt klarer sig bedst, når det gælder købsladet trafik, så er det ikke ensbetydende med, at man skal afskrive de sociale medier i marketingarbejdet.

Push-kanalerne kan nemlig fint supplere pull-kanalerne i en marketingindsats, hvor push-kanalerne ”skubber” budskabet om din ydelse ud til kunderne, og pull-kanalerne gør det muligt for dem at ”trække” informationer til sig, så de kan træffe en købsbeslutning.

Hvorom alting er, bør enhver marketingindsats betragtes som unik, og valget af markedsføringskanal(er) bør vælges på baggrund af din branche og dit mål med annonceringen.

Men med det sagt kan vi dog give nogle generelle pejlemærker på, hvilke brancher og produkter er bedst egnet til hvilke kanaler.

Blomster

Er du i blomsterbranchen, vil pull-kanalerne være ideelle til at markedsføre din forretning. Forbrugerne ved godt, at man kan bestille og sende blomster online, så derfor behøver du ikke promovere din forretningsmodel – forbrugerne er allerede med på ideen.

Blomster er et anerkendt søgemarked, fordi der altid er behov for blomster og buketter, og derfor er blomsterbranchen et godt pull-marked.

Håndværkerfag

Håndværkerbranchen har nogenlunde samme konstellation som blomsterbranchen; forbrugerne anerkender, at man kan finde og bestille håndværkerydelser på nettet, men som bonus gør de det som oftest, når de står med et problem i hænderne, der skal løses omgående.

Af denne grund er håndværkerbranchen et godt pull-marked, fordi du via pull-markedsføring kan ramme forbrugerne, når de lige præcis har brug for dig.

Rådgivning og services

Push-kanalerne er velegnet til markedsføring af ydelser som specialistrådgivning og services.

Vi havde f.eks. en kunde, hvis kerneydelse var at samle kviklån under et samlet banklån til en langt bedre rente – mod et salær naturligvis.

Her fungerede push-markedsføring rigtig godt for kunden, fordi målgruppen blev gjort opmærksom på servicens eksistens – mange har gæld, men det er ikke sikkert, at de ved, det er muligt at få ”Luksusfælden” som ydelse.

Tekstil/beklædning

Sælger du tøj eller sko, får du mest trafik, hvis du benytter dig af push-kanalerne. De er nemlig særligt gode til at facilitere scarcity-kampagner, hvor du gør forbrugerne opmærksomme på, at de ikke må gå glip af dit stærke tilbud.

Hvis du har et nyt og lækkert produkt, som ingen andre fører, kan du også øge din brugerbase via push-markedsføring.

Selv om det ikke nødvendigvis resulterer i masser af salg i første omgang, skaber du opmærksomhed og et behov omkring dit produkt, hvilket kun vil komme dig til gode senere hen, når der for alvor skal hives salg hjem.

Afslutningsvis bør det også nævnes, at du her befinder dig på et marked, hvor en købsbeslutning godt kan tage lang tid – eller opstå spontant. Du kan derfor næsten altid påvirke din målgruppe, når det gælder beklædning, hvorimod håndværkeren er mere afhængig af, at et vandrør er sprunget.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.