Er marketing et problem eller en udfordring

Marketing er et fagområde, som alle efter forgodtbefindende har en mening om. Det er som med kunst - alle kan let forholde sig til, hvad de ser, hører eller læser.

Facitlisten for marketing er derfor ikke entydig og der kan tilsyneladende være forskellige "rigtige" resultater alt efter, hvad der måles på og hvem som måler. Det gør ikke just marketing arbejdet mindre komplekst og udfordrende. Til gengæld bør det stille krav om dokumentation og måling af virkningsgraden!

Marketing og kommunikation er ofte et af de første områder, som en besparelsesrunde i en virksomhed rammer. Mange virksomheder ser entydigt på at spare på omkostninger, imens de fuldstændig overser at måle på virkningsgraden af det, de gør! Besparelserne er dog ofte en meget kortsigtet løsning, som ikke skaber resultater på den lange bane. Erfaringerne viser da også, at omkostningerne kommer på samme niveau igen efter en periode. Et faktum udgifterne til markedsføring også bekræfter, da de totale samlede udgifter er steget med hele 51% gennem de sidste 10 år.

 Se Figur 1

"Virkningsgraden" bør være marketings nye mantra

Samlet set anvendes der op mod 200 milliarder kr. om året

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL