Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hvordan skaber du nyhedsbreve der er værd at læse?

Det kan godt betale sig at være en haj til e-mailmarketing og holde sig opdateret i udviklingen på området. Nyhedsbreve er et effektivt medie, den kanal med den højeste ROI og indholdsrige, relevante nyhedsbreve, med gode historier, lærerige links og fede fotos, kan skabe en interesseret læserskare og loyale kunder.

Persondata, samtykke og afmelding

Jeg starter lige kort med persondata, GDPR-helvedet og overfyldte mailbokse i foråret. Vi slår lige fast at du IKKE behøver – igen – at indhente godkendelse og samtykke til at sende nyhedsbreve til eksisterende modtagere – BASTA.

I foråret var der måske en voldsom mængde mails i din indbakke fra afsendere af nyhedsbreve, som bad dig om at acceptere nye vilkår og betingelser i forbindelse med Persondataforordningen, der trådte i kraft 25. maj.

Men hvis du tidligere har sikret dig et tydeligt samtykke til, at personen gerne vil modtage dit nyhedsbrev, så opfylder du ganske enkelt kravene til den nye Persondataforordning.

Hvis du f.eks. beder om dine kunders og læseres mailadresse på din hjemmeside eller webshop via en formular, hvor det tydeligt fremgår, at man tilmelder sig nyhedsbrevet samtidig med, at man f.eks. får velkomstrabat, webinar, download af e-bøger, artikler eller dokumenter, så har du gjort dit arbejde korrekt.

Desuden skal det være synligt i nyhedsbrevet hvordan læseren er blevet tilmeldt og hvordan man nemt kan afmelde sig nyhedsbrevet og få slettet sine data.

Se hvad Forbrugerombudsmanden skrev i maj – HER.

Emner, indhold og spam

Og her kommer så tips, tricks og nyttig viden om hvordan du laver nyhedsbreve, der er værd at læse – baseret på indhold fra forskellige specialister og websites, som nævnes nederst i artiklen.

Subjectline: ‘Kedelige’ tekster fungerer bedst

Ifølge en undersøgelse foretaget af MailChimp er de “kedelige” subjectlines dem, der giver de bedste resultater i e-mail marketing. Kedelige subject lines skal forstås som knap så kreative emnelinjer, der i stedet for at sælge e-mailens indhold fortæller, hvad indholdet er. Og du skal skrive om indholdet og ikke bare skrive ”Nyhedsbrev” i emnefeltet.

Få hjælp til at optimere din åbningsrate i e-mail marketing i artiklen her.

Undgå at havne i spam

Pas på store bogstaver, fed tekst, understregninger og udråbstegn. Og ord som ”gratis, penge, kontanter, vind” – er blandt de mest kendte ord som resulterer i at mailen fanges af spamfilteret, så tænk over, hvordan du bruger meget sælgende vendinger eller undgå dem helt. Ord og udtryk som ‘Klik her’, ‘Sidste chance’, ‘Skynd dig’ etc. er også blandt de udtryk og formuleringer, som havner i spam.

Bliv klogere på hvordan e-mail spam-filtre virker, så du kan sikre, at din mail bliver leveret til modtageren.

Undgå hard bounces

Hard bounces sker, når det ikke længere er muligt at sende e-mails til en modtager. Med et højt antal af hard bounces er der større risiko for, at du ender i dine eksisterende modtageres spamfilter, samtidig med at mange hard bounces kan være tegn på en forældet liste, eller at listen trænger til at blive ryddet op.

Læs mere om arbejdet med liste-kvalitet her.

Hold øje med soft bounces

Soft bounces er et tegn på, at den pågældende modtager er midlertidig utilgængelig via vedkommendes mail. Det kunne fx være i forbindelse med ferie, at deres mail-indbakke er fuld eller lign. Så længe der blot er tale om soft bounces, burde mailadressen stadig være tilgængelig og bør bibeholdes. Vær dog opmærksom på at nogle mail-systemer sletter soft bounces efter x-antal mislykkede forsøg. Det gør eks. MailChimp ved 5. mislykkede forsøg på at udsende en kampagne til en konkret mailadresse.

Mål på din e-mail marketing indsats

Én ting er fælles for de fleste marketing discipliner: Hvis du ikke måler på indsatsen, er det svært at sige noget konkret om, hvordan det går, og om du når virksomhedens målsætninger. For at sikre at du kan forbedre din e-mail marketing statistik, vil det være relevant at måle på eks. clickthrough rate, unsubscribe rate, hard bounces samt konverteringsrate. Bliv klædt på til måling af e-mail marketing indsatsen med disse fire metrics.

Tilpas e-mail marketing til i dag

En vigtig del af e-mail arbejdet, som skal være med til at sikre en bedre performance, ligger naturligvis også i at holde sig opdateret på hvad, disciplinen e-mail marketing kræver i dag. F.eks. vil det i dag give mening at deltage i kurser og efteruddannelse, arbejde med et professionelt e-mail marketing system, tilpasse mails til mobilen, fokusere på content-delen, skrive let og inspirerende etc.

Undgå for meget tekst

Dine læsere har ikke tid til lange tekster, så brug dit nyhedsbrev til en kort introduktion, lav overskrifter, små afsnit og et link til hele historien på din hjemmeside, hvor du kan informere, dele viden og call to action. Desuden kan du se hvem der har klikket på hvad og senere følge op.

Timing og segmentering er vigtig

Send nyhedsbrevet ud, når indholdet er breaking, aktuelt og trendsættende – så det er dig og ikke konkurrenterne der er first mover og deler aktuel viden. Lav forskellige maillister, del læserne op så du ikke sender alt til alle, men ud frem emner, interesser og relevans.

Sørg for at nyhedsbrevet kan læses uden fotos

Mange e-mailprogrammer skjuler billeder i e-mail og nyhedsbreve, så det kræver en aktiv handling fra brugeren, før vedkommende ser dine billeder, så sørg for at dit nyhedsbrev stadig kan læses selv om modtageren ikke aktiverer fotos.


Vær personlig

Mange virksomheder har tendens til at omtale deres kunder i tredjeperson: “Dette produkt vil passe til mange af vores kunder”. Det er alt for upersonligt – for du har jo sendt mailen til en person og ikke en virksomhed. Brug i stedet du eller dig når du skriver e-mails: “Vi ved, at dette produkt vil være velegnet for dig!”


Du tester for lidt

“Jeg sender altid vores nyhedsbrev ud torsdag kl. 15.00 – det læste jeg på nettet var det bedste tidspunkt”. Måske er det ikke lige det bedste tidspunkt for dine kunder. Måske vil søndag kl. 18.00 være bedre? Måske skal det være tidligt om morgenen? TEST DET! Prøv at sende dine nyhedsbreve på forskellige tidspunkter, enten manuelt eller ved hjælp af dit mailsystem. Find ud af, hvornår du opnår størst åbningsrate, klikrate og respons. Og husk så, at det kan være at det ændrer sig løbende!


Hold øje med dine konkurrenter og andre brancher

Måske er lige netop jeres konkurrent, dem som har størst succes med deres nyhedsbreve. Tilmeld dig deres nyhedsbrev og prøv at holde øje med, hvad de egentlig gør. Hvad gør de godt – og hvad går de mindre godt. Der kan være nogle ting, som du måske kunne adaptere til jeres nyhedsbrev. Hvem ved, måske er det dig konkurrenterne holder øje med om bare et halvt år? Og få inspiration fra andre i en helt anden branche – bliv inspireret til hvordan du selv kunne gøre i jeres nyhedsbrev. Det kan være opbygningen, designet eller brug af billeder og call to actions.

Få feedback fra andre

Lige inden du trykker “Send” på dit nyhedsbrev, burde du egentlig sende det til en kollega – eller en god ven. Lyt til den feedback du får og prøv at rette til – også selvom du måske ikke er helt enig.


Lyt til dine kunders feedback – og spørg om den

“Man skal høre det fra hestens egen mund” siger en gammel talemåde – og det gælder også nyhedsbreve. Snak løbende med dine kunder om deres oplevelse af jeres nyhedsbrev – eller lav en lille undersøgelse, som man kan klikke på i bunden af næste nyhedsbrev. Her vil være masser af nyttige og lærering input.


Afsæt tid og udpeg en ansvarlig

Nyhedsbreve er ikke bare noget man lige flækker sammen. Ovenstående råd viser med alt tydelighed, at der er noget at arbejde med – og dét arbejde tager tid. Du skal derfor sørge for, at du eller en anden afsætter alle de nødvendige ressourcer, for at I kan udsende et effektivt nyhedsbrev – hver gang.


Du skal bl.a. afsætte tid til:

  • Planlægning af content og husk at kigge langt frem
  • Udarbejdelse af content, artikler, guides m.m.
  • Finde billeder der kan supplere dit nyhedsbrev
  • Skrive selve nyhedsbrevet
  • Overveje test
  • Sikre korrektur
  • Arbejde med data – åbnings-, klik- og afmeldingsrater
  • Evaluere på dine tidligere nyhedsbreve, så du kan optimere dem

Man siger ofte at nyhedsbreve er gratis – men du skal sikre, at du har tiden til dem. Hvis du prioriterer dine nyhedsbreve får du til gengæld også et udbytte, som ingen af dine andre marketingkanaler kan måle sig med.

Indsigt i e-mail marketing statistikker

Jeg bruger selv MailChimp til mine nyhedsbreve og MailChimp har lavet dette overblik over e-mail marketing statistikker baseret på flere hundrede millioner mails sendt fra deres eget system. I overblikket vises gennemsnitlig åbningsrate, klikrate, soft og hard bounces, abuse rate samt unsubscribe rate – både inden for forskellige brancher samt sorteret ud fra virksomhedsstørrelse.

Oversigten kan bruges til at give dig en fornemmelse af, hvordan dine e-mails klarer sig statistisk set sammenlignet med e-mail marketing inden for samme branche eller samme størrelse virksomhed.

 

Links, værktøjer og kilder:

Mailchimp

Sensemarketing – 20 årsager til at kunderne ikke læser dit nyhedsbrev

Digital Works – 6 tips til nyhedsbreve

Digital Works – planlæg indhold og årshjul

SuperOffice – email-marketing

Propellos – nyhedsbreve er effektive

Bryan Harris – email-marketing og maillister

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.