Hvor kommer fremtidsmagerne fra?

Vi ser det konstant i hverdagen: Kassedamer erstattes af self checkout-kasser, støvsugeren finder selv nullermændene i stuen, og fabriksarbejderens håndarbejde er blevet erstattet af en hurtig og smart maskine. Kort før årtusindskiftet var kunstig intelligens et banebrydende fænomen.

Fremtidsmagere er dem, der skaber fremtiden. Ligesom en instrumentmager skaber instrumenter, så skaber en fremtidsmager fremtid. De er ændringsagenter, der skaber fornyelse, innovation, det der er anderledes end det, der var i går. Det kan være de store gennembrud i teknologi eller i forretningsmodel - eller det kan være den lille forbedring af produkt eller service.

Hvor skal vi især vente at fremtidsmagerne bliver aktive? Svaret ligger i de fremtidsspor vi kan se på dagens markedsplads og i holdningsmålinger. Lad os begynde med tendenserne på markedspladsen.

"Amaprofferne"

Den trend, der er mest truende for det etablerede erhvervsliv, den der udfordrer traditionel logik mest, handler om de såkaldte "amaproffer." Det er fremtidsmagere, der arbejder professionelt, men gør det uden tanke for profit. Tænk på det gratis softwareprogram, der hedder Linux. Det er til rådighed for alle og man kan bygge videre på det. Tænk på den gratis opskrift på "vores øl." Det kan være svært at få udgivet

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL