Brandingens demografi: Fremtidens forbruger

Fremtidens forbruger sidder på magten og på pengepungen. I en usikker verden er der behov for at tænke og agere innovativt. De kortsigtede tendenser og modeluner er altid vigtige at få styr på. Men fremtidens vindere bruger mindst lige så meget tid på at fokusere på det lange sigt. Relevante tilbud til forbrugerne kræver løsninger og svar fra virksomhedernes side på en række langsigtede udfordringer, som en gang imellem drukner i støjen fra alle de kortsigtede tendenser.

Fremtiden var indtil for nylig enkel og lige til. Forbruget var oppe i højeste gear i Danmark og i resten af verden. Selviscenesættelse og kreativitet på den ene side og discount og snusfornuft på den anden. Det hele tilsat et strejf af bæredygtighed og e-handel.
Men så slog virkeligheden til, festen sluttede, og hverdagen meldte sig. Og her ved udgangen af 2011 ser det ud til, at hverdagen de næste par år skal skrives i gråt snarere end i pangfarver.
På den korte bane er det svært at pege på en fælles retning for forbrugerne. Der tales meget om markedssplit, autenticitet, nye fællesskaber, snusfornuft og less-is-more. På den ene side står alverdens journalister på hovedet i

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL