Fremtidens forbruger skaber fremtiden allerede nu

Innovatorer blandt forbrugere er ofte indikatorer for, hvad der kommer til at ske i fremtidens forbrug. Nye undersøgelser viser, at der er en gruppe innovatorer, Future Shapers, som er åbne, nysgerrige og kommunikerende. I denne artikel kan du blive klogere på, hvor vigtig denne forbrugergruppe er for marketingplanlægningen.

Marketingplanlægningens klassiske dilemma er, at man med afsæt i nutiden og med sin viden om fortiden forsøger at sige noget begavet om, hvorledes fremtiden kommer til at forme sig. At sige noget begavet om, hvorledes fremtiden kommer til at forme sig, er vigtigt for de mange virksomheder, der har en mere eller mindre klart formuleret strategi om netop at komme til at leve resten af deres liv i fremtiden.
Markedsforskningen – eller markedsanalysen – arbejder som oftest med at indsamle data om, hvad forbrugerne eller virksomhederne foretog sig i går, for en uge siden, for et halvt år siden etc. Sådanne deskriptive data kritiseres fra nogle sider for at være historiske og dermed uden udsagnskraft for den fremtid, som markedsføreren drømmer om at komme til at leve i.
Dette er en misforstået kritik af beskrivende data, sådan som de skabes i trackingsystemer eller

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL