Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

”Influencer marketing boblen springer snart”

Canadisk fødte Chris Kubbernus, CEO for marketingbureauet Kubb&Co er klar i mælet, hvad angår det aktuelle store fokus på at få influencers som ambassadører. Marketcommunity har været på besøg til en hurtig snak om, hvad han mener med, at influencer boblen er ved at springe.

”Alle, som arbejder med influencers, ved, at det er et tricky game lige nu. Hvis du tænker på det som ’buying media’, så er det ved at være for dyrt. Lige som det engang blev for dyrt at købe avisannoncer eller TV-reklamer. Alle annoncører vil gerne ind på influencer markedet, så prisen er skruet for højt op. Og så der er mange influencers, der ikke er The real thing.”

Hvad betyder det?

“Det betyder, at de ikke har et engagement, der er egnet til at sælge. Hvis man som brand går efter Return on Investment, skal man virkelig kigge på data og statistik, for at se, om man får det tilbage, som man betaler for. Det være sig awareness, clicks, shares, besøg på sin hjemmeside, produktsalg eller hvad man nu har som mål. Der er mange penge i det, og influencers får store beløb. Men når jeg taler med virksomheder, er de ikke tilfredse med, det de får ud af det. Nu taler man endda om nano influencers, som måske har 300 venner. Det er for mig et symptom på, at vi er inde i en boble. Alle er så ivrige efter at være med, at man investerer uden at være opmærksom på nogle grundlæggende problemstillinger.”

Hvilke problemer tænker du på?

”Dels er måleværktøjerne ikke gode nok. Man ved foreløbig ikke nok om, hvad der virker og ikke virker. Og dels – og det er ikke uvæsentligt – så er troværdigheden også på spil. For ikke alle influencers er lige gode til at skilte med, hvornår det er reklame, de poster. Det er gået godt indtil videre, fordi der ikke er blevet udskrevet bøder i et væsentligt omfang. Men jeg forventer, at vi vil se mere markant regulering for at beskytte forbrugerne og skabe mere transparens. Facebook har selv taget fat i denne problemstilling. Baseret på AI er Facebooks algoritmer blevet gode til at spotte sammenhæng mellem, hvad man poster, og hvem man poster det til. Og når det ligner reklame, får man ikke lov.

Set fra den ene side kan det ligne grådighed, fordi Facebook vil have betaling for det, du poster. Fra den anden side ligner det mere beskyttelse af forbrugeren, der i lavere grad vil blive udsat for skjult reklamering – og dermed er det i sidste ende også en beskyttelse af Facebooks troværdighed. Det hele hænger sammen. Jeg så for nylig en undersøgelse af mediernes troværdighed, som generelt falder. Det medie, der faldt mest, var Facebook”.

Hvad forventer du, at der kommer til at ske? 

”Jeg tror, at priserne for Influencer Marketing vil falde ekstremt. Vi vil se færre projekter. Vi vil se færre brands gå ind i det. Men der vil naturligvis stadig være plads til de største, bedste og mest seriøse influencers. Men et eller andet sted kommer det tilbage til kvaliteten. Enten betaler du åbenlyst for at få dit content delt, eller også må du som Red Bull lave content, der er så interessant, at dit audience selv deler det. De virksomheder, der gør det godt, tænker som medievirksomheder. Tager vi Red Bull igen, agerer de som et medie, der sælger energi-drik. Ikke den anden vej rundt.”

Hvordan vil fremtidens influencer-landskab se ud?

”Jeg tror, at der vil være et tættere samarbejde med brands, end vi ser i dag. Jeg tror at brands bliver skarpere, og at de vil skabe deres influencers selv. De vil spotte upcoming talenter og bygge dem op til simpelthen at blive firmaets spokespersons. Derudover vil den teknologiske udvikling medføre, at virksomheder der fortsat bruger uafhængige influencers, vil have bedre værktøjer til at måle effektiviten af samarbejdet i forhold til Return on Investment. Vi ser allerede nu, at boblen så småt er ved at briste, og jeg tror, at det store skift vil ske i 2020.”

Du har også udtalt, at vi er på vej mod en recession, hvad fortæller dig det?

”Det er blot en fornemmelse ud fra, hvad jeg læser og oplever. Der er gået 10 år siden sidste recession, og tingene har det som bekendt med at gå i cirkler. Nogle siger, at den egentlige recession vil starte i Asien. Nationalisme samt nye afgifter vil måske bidrage. Men som sagt, det er kun en fornemmelse.”

Hvad ser du så i øvrigt, at der sker marketing-wise?

”Det er en interessant tid lige nu. Virksomheder er i højere grad end tidligere villige til at eksperimentere. Førhen søgte virksomheder sikkerhed – hvor de i dag gerne vil prøve fx. Virtual Reality uden garanti for resultater. Der er en øget nysgerrighed, og en del af budgetterne går til at prøve nye ting.

Det er noget vi selv har kunne mærke på vores kunder. Vi er altid innovative i vores approaches og udfordrer gerne kunderne til at være mere nytænktende. Det er en spændende udvikling, men det betyder også at bureaumarkedet bliver mere fragmenteret og nicheorienteret”.

Om Chris Kubbernus:

  • Født og opvokset i Canada
  • Blev som 10-årig forelsket i reklame og som 14-årig praktikant på et bureau
  • Uddannet på University of Calgary
  • Arbejdede i Toronto med marketing for portefølje-virksomhederne via et venture capital selskab
  • Hos Adtomic arbejdede Chris Kubbernus med digitale projekter for blandt andre Carlsberg, House of Prince og Burger King
  • På kundesiden har Chris arbejdet hos SimCorp og Norriq
  • Kubb&Co er et full-service digitalt marketingsbureau med 17 medarbejdere, som udvikler strategier, producerer content og eksekverer for virksomheder på et internationalt plan
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.