Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Thomas Bering fra Google: Vores 8 vigtigste værktøjer til dig som marketingchef

Hvilke værktøjer stiller virksomheden bag verdens største søgemaskine anno 2019 til rådighed for dig som marketingansvarlig? For at få konkrete anbefalinger og tips har Marketcommunity besøgt Thomas Bering, Head of Performance hos Google, til en kort snak om, hvordan man som marketingansvarlig kan udnytte mulighederne i Googles sortiment.

Hvis vi går lige på; hvad er så din liste over Google værktøjer, som marketingfolk skal kende og bruge?

”Der er jo mange, så jeg skal passe på, at jeg ikke glemmer nogen. Men jeg vil i hvert fald nævne disse:

 • Google Ads
  Googles Ads var tidligere kendt som Google Adwords, og det er den grundlæggende platform til at annoncere via Googles kanaler.
 • Google Analytics
  Med dette webanalyse værktøj kan du se, hvordan din annoncering performer. Med de to værktøjer er du godt i gang.
 • Google Trends
  Med Google Trends kan du se udviklinger over tid samt søgeadfærd over de sidste 15 år. Uanset hvad du arbejder med, er det et vigtigt værktøj til indsigt: Hvad interesserer dine kunder?
 • Google Correlate
  Med dette søgeværktøj kan du se sammenhænge. Hvis du f.eks. sælger bøger, kan du gå på opdagelse i, hvad der lige nu hænger sammen med denne kategori. Det er en god rutine altid at bruge søgninger i Google Correlate i forhold til de produkter, man arbejder med.
 • Google Optimize
  Google Optimize er et værktøj til at teste versioner af hjemmesider. Man kan sætte flere testscenarier op og se, hvordan de konverterer. Man kan også teste forskellige landing pages mod hinanden. Du kan have et utal af eksperimenter i gang på samme tid, men jeg vil anbefale, at du tester lidt ad gangen, så du ikke mister overblikket.
 • Google Marketing Platform (Tidligere kendt som Double Click)
  Hvis du ikke kun vil annoncere på Googles kanaler men også på f.eks. Bing og Yahoo, kan du gøre det med dette værktøj. Det har både et search-element og et Display video-element. Det samler dine online kampagner, og vi ser bureauer såvel som store virksomheder tage værktøjet til sig.
 • Jeg vil også gerne pege på Google Market Finder, som man kan bruge til at vurdere, hvilke markeder som er mest modtagelige for ens produkter. Man kan f.eks. få viden om internet-penetrationen, søgninger, volumen etc. på det givne marked. Google Market Finder er kort sagt en god løsning, hvis man står i den klassiske situation: A product in search of a market.
 • Google Cloud, som de fleste naturligvis kender, har to elementer: 1) Mail-docx delen til kontoropgaver og 2) Data opbevaring og -behandling. Med Google Cloud kan man dermed udnytte Googles sikkerhed og maskinlæring.

Det skal lige siges, at Google Analytics og Google Optimize også har plus-versioner, som man kan opgradere til, efterhånden som ens behov vokser.”

Hvad vil penetrationen af Google Home (Assistant) betyde for marketingchefer?

”Det vil betyde en ny tilgang til at følge kundernes adfærd, nu hvor folk begynder at tale til deres devices. Virksomheder kan for eksempel udvikle deres egen Assistant-integration ved at kode løsninger til at feede content direkte i forespørgsler. De kan simpelthen lave deres egen lille App til assistenten. Netto, Matas og Coop har allerede lagt Apps ind i Google Home. Så hvis forbrugeren hjemme i sin stue siger: ”Google, jeg vil gerne tale med Netto”, så kan de blive stillet direkte om til en Netto-bot, som kan svare på deres forespørgsler. Det kan f.eks. være om aktuelle tilbud, som Netto har lagt ind i App’en.

Og det er kun den spæde start. Vi vil se en udvikling på dette område, hvor der bliver lagt mere intelligens ind i løsningerne. Så kunderne f.eks. kan få at vide, at ”Om fredagen plejer mange at købe xxx”. Eller måske vil vi se, at Google Assistenten vil kunne give personificerede svar, som er baseret på kundens eget forbrug. Hvis diverse tilladelser er på plads. For god ordens skyld skal det lige nævnes, at det er gratis for virksomheder at koble App’s til Google Home.”

Hvilke marketing-værktøjer er de næste på Googles innovations-plan?

”Næsten alting kører omkring maskinlæring og automatisering. Mere og mere går hurtigere og hurtigere. Der sker konstant udvikling, og det meste er baseret på automatisering. Så vi bliver bedre og bedre til at levere de rigtige informationer på de rigtige tidspunkter i den rigtige form.

For marketingfolk vil der komme bedre og bedre værktøjer især til det rutinemæssige arbejde. Så virksomheder med måske 2-3 marketingfolk især kan bruge tiden og kræfterne på de opgaver, der kræver kreativitet og strategisk sans.”

Hvordan ser I på Amazon – er det en kollega, konkurrent, eller har I ikke de store overlap?

”Nu er de jo ikke kommet til Danmark endnu, men overordnet set skal forbrugerne selvfølgelig bruge de services og leverandører, de vil. Så er det op til os at udvikle så gode produkter, at vi bliver ved med at være relevante. Jeg bruger selv begge dele. Forhåbentlig vil Amazons ankomst give bedre produkter og muligheder for forbrugerne. Der bør være plads til os to – og selvfølgelig mange flere.”

Hvis jeg skal købe et nyt ur, skal jeg så søge på Google eller på Amazon?

”Jeg ville selv skrive det i Google søgefeltet for at læse et bredere udvalg af anmeldelser og meninger, men det skal jeg jo også sige.

Det er lidt forskellen mellem et indkøbscenter (Amazon) og en telefonbog (Google). I indkøbscenteret kan du købe det meste, så længe du vælger fra en af de butikker, som er der, mens du i telefonbogen kan få adgang til alle de butikker, der har valgt at lade sig liste.”

Her på falderebet, har du et aktuelt godt råd til marketingansvarlige?

”Man skal ikke glemme skiftet fra desktop til mobil. Forbrugernes skift er meget markant. Men vi ser stadig nogle virksomheder, som har udvikling på mobil ret langt nede på listen. Hos Google har vi nogle velegnede værktøjer, for eksempel Test My Site, hvor du kan smide din URL ind og se, hvad du kan gøre for at øge sitets performance. Og så er det jo altid en god ide at gøre dét færdigt, som man er i gang med. I stedet for hele tiden at jagte det nye.”

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.