Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Medie-strømmenes raketfart

Vil sociale medier som Twitter, Instagram og Snapchat fortsat sætte dagsordenen for, hvordan vores intelligens udfordres, eller kommer vi til at se varianter gennem andre medier, der overtager denne rolle som trendsetter for de kommende generationer? Med den fart udviklingen tager kan kun vores fantasi sætte grænse for, hvordan vi fremadrettet bliver brugt som marionetdukker i den kommercielle og politiske verdensorden, hvor medierne ganske givet vil presse grænserne for påvirkning til det yderste i forsøget på at overbevise modtageren om netop deres budskab.

Betragtet neutralt bliver man i dag som individ bombarderet med en stadig stigende mængde af informationer, man skal eller kan forholde sig til som det retvisende billede af virkeligheden.
Vi ser præsidentvalg blive påvirket af medier som Twitter, hvor den nuværende øverstbefalende i verdens eneste tilbageværende super stormagt benytter sig af den convenience, der ligger gemt i brugen af disse medier. Twitter er blevet det hotteste slagvåben i de verbale ”krige”, hvor man med 140 tegn (eller nu 280 tegn for nogle specielt udvalgte) kan sætte sin egen agenda i front ved et enkelt klik. Twitter er en moderne udgave af speakers corner i London, hvor man kvit og frit kan tale til dem, der deler ens holdninger eller finder ens synspunkter interessante eller provokerende.

Har vi set toppen af denne bølge endnu?

Nej slet slet ikke. Selvom Twitter finansielt ikke er en kæmpe succes, er deres mere end 300 millioner brugere på verdensplan stadig en stor mængde netværk og subnetværk, der er meningsdannende på flere områder.

Twitter vil også foretage nye globale drejninger, hvor brugerfladen bliver mere og mere ekstrem og profileringen af individet og nyhedsstrømmene, som omkranser enhver kendis, ender som rendyrket branding, hvor vi på sigt ganske givet vil se tendenserne omkring den personlige branding ændre retning i takt med mediets påvirkningsgrad.

Fokuserer man som virksomhed på Instagram, vil man her se en potentiale palette udfolde sig med en stadig stigende interesse for at promovere produkter gennem kendte personer, der virker som levende reklamesøjler. De nye regler for reklamer og kommercielle indslag gør dog, at man i Danmark har en mulighed for at skelne reklamer fra normale opslag foretaget af den støt stigende pulje af online ”kendisser”.

Instagram er en af de mange legepladser millennials anvender, hvilket virksomhederne har gennemskuet for længe siden. Forbes i USA har forsket i, hvor meget de sociale medier betyder for millennials (25-35 år) gruppens købsbeslutning, og her tyder de seneste målinger på at 50% af denne gruppe styres af deres online påvirkninger. Dette betyder også, at B2C virksomhederne er tvunget ud i at have en strategi for området for at få adgang til denne målgruppe.

Hvordan kan vi så som virksomhed udnytte disse medier indenfor B2B?

Antager man, at disse forbrugere overfører en del af deres købsmønster til arbejdslivet, så vil der være store muligheder for de virksomheder, der lægger en aktiv strategi for SoMe området.

Med en aktiv strategi menes et opgør med de skel, der flyder rundt mellem arbejdsliv og privatliv eftersom, vores online tilstedeværelse efterhånden er så fordelt henover døgnets 24 timer, at der ikke længere skelnes mellem privat og arbejde.

Arbejdsgiverne bør i langt højere grad tage deres medarbejdere i hånden og vejlede/motivere dem i online adfærd, så man på den måde opnår en langt større medarbejderloyalitet kombineret med et langt stærkere brand.

Personligt ser jeg ikke snapchat som andet end et online værktøj for den yngre målgruppe, hvor gruppen fokuserer på en hurtig grafisk tilgang til deres eget netværk, og brugen af kommercielle budskaber i dette medie er i min optik svær at gennemskue udover de traditionelle app-reklamer, som optræder i de fleste apps.

Det mest spændende bliver at følge, hvilke nye tiltag disse online tjenester formår at tage for at bibeholde deres skare af trofaste brugere, og om vi ser nogle af dem bukke under i forsøget på at forny sig overfor målgrupper, som bliver mere og mere krævende.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.