Mega trends – skræmmende ord

Storm P. sagde: "Det er svært at spå ... især om fremtiden." Men det skal ikke afholde mig fra at vove det ene øje, jeg mener, mit bud kan vel være lige så godt som ethvert andet. Dog vil jeg i begrænsningens tjeneste fokusere på noget som jeg har en flig af forstand på: Marketing, hvor går marketing hen.

Kondom-marketing

De tendenser, man ser lige i øjeblikket, er en stigende fokusering på målinger: Vi skal kunne måle, om vores marketing bestræbelser giver noget udbytte. Det er i sig selv ikke noget problem, men det er måske værd at diskutere, hvorfor man måler. Perfide typer vil måske hævde, at der primært måles fordi det dækker ryggen af (for ikke at nævne det andet ord) i forhold til organisationen. Uden en måling af din indsats, bliver det svært at beskytte dit marketingbudget - man kunne kalde det marketing med kondom.

Måle problemer

Problemet med kondom-marketing er, at det nedsætter følsomheden overfor langtidsvirkningen, fordi man typisk måler de kortsigtede glæder: Hvad er der solgt på baggrund af en given kampagne. Men skal man klare sig på den lange bane, er det ikke nok

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL