Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sådan bruger dine kunder Google søgninger i fremtiden

Hver evig eneste dag forandrer Google sig. Derfor er det ikke utænkeligt, at søgemaskinen vil se markant anderledes ud om et år end i dag. I denne artikel smider jeg hånden på kogepladen og giver mit bud på, hvordan fremtidens brug af den mest populære søgemaskine bliver. Tilmed giver jeg en række råd til, hvordan man bør tænke SEO for at klare sig godt på søgemaskinerne fremadrettet.

Jeg har altid haft stor respekt for forfattere, filminstruktører og deslige, som kaster sig over sci-fi-genren. Det kræver nemlig sin mand at spå om fremtidens trends og tendenser. Tager man fejl, bliver man nemlig til grin, så snart fremtiden bliver til nutid, og risikoen for at tage fejl er faktisk ganske stor. Det er nemlig meget svært at spå – især om fremtiden.

Min respekt bryder skyerne og når nye højder, når et menneskes fremtidsforudsigelser rammer helt og aldeles plet. Et særdeles godt eksempel herpå er George Orwell, der med sin bog 1984, evnede at forudsige adskillige negative udviklinger i fremtidens samfund. En bog, der stadigvæk i dag er topaktuel, selvom den blev skrevet for 70 år siden.

Jeg krydser fingre for, at mine forudsigelser angående fremtidens brug af Google samt fremtidens SEO-tendenser viser sig at være næsten lige så skarpe som Hr. Orwells fremtidsforudsigelser i sit hovedværd.

Google vil kun blive endnu mere fokuserede på brugeroplevelse: Giv derfor dine besøgende en fantastisk oplevelse

Googles mantra er, at de vil give brugerne en så god oplevelse som muligt. Med henblik på at forløse dette ønske kigger søgetjenesten rigtig, rigtig meget på brugeradfærd, når den skal rangere indhold.

Faktorer som ‘time on site’ og ‘bounce rate’ er i dag meget vigtige rangeringsfaktorer og vil uden tvivl forblive dette fremover. Vi har nemlig at gøre med to faktorer, der ofte antyder, hvor relevant det søgeresultat, som den søgende har klikket sig ind på, er.

Hvis du vil have gode placeringer på Google nu og i fremtiden, skal du derfor tænke meget i brugeroplevelse og søgeintention. Du skal gruble over, hvordan du bedst muligt imødekommer den søgendes intention på et givent søgeord.

Tænk over, hvem målgruppen for en landingsside er. Sæt dig ind i, hvordan den målgruppe foretrækker at blive kommunikeret til. Skal dit søgeresultat indeholde masser af tekst, billeder og/eller videoer?

Det vil være forskelligt fra case til case, hvordan siden skal opbygges, og du vil hver eneste gang være nødt til at sætte dig ind i, hvem målgruppen er, og hvordan denne målgruppe foretrækker at blive kommunikeret til.

Foruden ovenstående er det vigtigt, at din side er hurtig og overskuelig. Derudover er det vigtigt, at du bestræber dig på at få dine landingssider til at rangere på de allermest relevante søgeord.

Jeg kan sagtens forstå, at man kan blive fristet af at gå efter at rangere på ord med meget høje søgeordsvolumer, men hvis ens indhold ikke er relevant for de søgeord, man sigter efter, er chancen for at rangere godt på søgeordene nærmest lig med 0. Gå derfor altid efter søgeord samt søgeordsfraser, der er relevante for dit indhold.

Dit on page-indhold skal være af høj kvalitet. Værdifuldt, godt indhold er nemlig allerede nu en nøgle til gode placeringer, og betydningen af det værdifulde, gode indhold bliver ikke mindre fremadrettet.

Men hvad er godt, værdifuldt indhold?

Google har selv udpeget en række kendetegn for godt indhold. Brug gerne disse som rettesnor, når du producerer content:

  • Godt indhold er brugbart og informativt.
  • Godt indhold er direkte anvendeligt for din målgruppe og brugerne på din hjemmeside.
  • Godt indhold er troværdigt. Citater, links, anmeldelser og anbefalinger kan have en positiv effekt på indholds troværdighed.
  • Godt indhold er spændende og fastholder den besøgende. Supplér gerne dine tekster med relevante billeder og velproducerede videoer.

Jeg tror, at stemmebaserede søgninger kommer til at fylde mere og mere

‘Stemmebaserede søgninger’ lyder som noget ret futuristisk, ja det lyder som noget fra en fremtidsfilm, men rent faktisk er stemmebaserede søgninger allerede nu en del af nutidens virkelighed.

Faktisk udtalte Google allerede i maj 2016, at 20 % af søgninger på deres Android-enheder var stemmebaserede. Microsoft har tidligere udtalt, at de har en forventning om, at 50 % af alle søgninger vil være stemmebaserede i 2020. Det er jo lige om lidt – er dit site optimeret, hvis stemmebaserede søgninger pludselig tager fat for alvor herhjemme?

På nuværende tidspunkt er der allerede mange forskellige muligheder for at foretage stemmebaserede søgninger. Langt de fleste laver den slags søgninger fra deres smartphones, men også Google Home og Amazons Echo kan foretage de såkaldte stemmebaserede søgninger for en.

Det er sandsynligt, at mængden af produkter, der kan foretage stemmebaserede søgninger, vil stige i fremtiden. I den henseende vil det samlede antal stemmebaserede søgninger sikkert gøre det samme.

Stemmebaserede søgninger kommer til at ændre måden, hvorpå man tænker SEO fremadrettet, og vi ser allerede en del eksempler på, at progressive SEO-specialister har ændret deres strategier.

Men hvorfor skal man egentlig ændre sin strategi for at ramme de stemmebaserede søgninger?

Det skal man, fordi vi mennesker taler anderledes, end vi skriver, og de søgeord og søgeordsfraser, man skal gå efter at rangere på for stemmebaserede søgninger, er stort set altid anderledes end for deres tekstbaserede pendanter.

Overordnet set vil tekstbaserede søgninger ofte være korte og stikordsagtige, mens stemmebaserede søgninger ofte vil være lange, hele sætninger – som ofte har struktur som spørgsmål.

Min anbefaling er, at du laver en grundig søgeordsanalyse og får dannet dig et overblik over både short tail- og long tail-søgeord inden for det emne, som din landingsside beskæftiger sig med. Der er flere forskellige værktøjer, der kan hjælpe dig med denne analyse, blandt andet Ahrefs, Keyword Planner og Storybase.

Ofte tror jeg, at en søgeordsanalyse vil gøre dig bevidst om, at du bør lave mindst to yderst sammenlignelige landingssider for at høste så meget trafik som muligt – en landingsside, der sigter efter de stemmebaserede søgninger, og en, der sigter efter de tekstbaserede søgninger.

Hvordan disse landingssider bør bygges op, er et helt indlæg for sig selv, så det vil jeg ikke gå i dybden med.

Det bliver ekstremt spændende at følge udviklingen for stemmebaserede søgninger fremadrettet. Nogle stemmebaserede søgninger besvares i øvrigt heller ikke på samme måde, som traditionelle søgninger besvares. Et produkt som Google Home læser for eksempel svaret op for den søgende – vil det føre til en ændring af søgemaskinen fremadrettet? Det er ikke umuligt. Måske vil Google lave en selvstændig sektion til den slags resultater?

Det er ligeledes interessant at følge med i, hvordan Google løser problematikken med AdWords i forbindelse med oplæste resultater, for selvom Google er meget interesseret i at levere en god brugeroplevelse, er Google nok endnu mere interesseret i at tjene penge, og AdWords er en stor indtægtskilde for søgemaskinen – lige nu ser denne bort fra AdWords-annoncer ved oplæste resultater.

Placering 1 er ikke længere den højeste organiske placering

I dag findes der noget, som på dansk kaldes ’fremhævede uddrag’ på Google, og meget tyder på, at disse fremhævede uddrag bliver flere og flere i fremtiden. Ligeledes tyder meget på, at kampen for at indtage et fremhævede uddrag bliver større og mere intens fremadrettet.

Et fremhævet uddrag befinder sig lige over de organiske resultater og under de øverste AdWords-annoncer og viser et sneak peak af indholdet på en landingsside, som Google vurderer som værende særligt relevant for den givne søgning.

Langt de fleste fremhævede uddrag bliver vist i forbindelse med spørgsmålssøgninger. Ifølge et studie, der blev offentliggjort af SEMRush den 29. november 2017, var der dengang et fremhævet uddrag til næsten 42 % af alle spørgsmålssøgninger.

Googles formål med de fremhævede uddrag er at imødekommende søgeintentionen for folk, mens de er på søgemaskinen. Google håber dermed at tilfredsstille den søgendes behov, uden at den søgende klikker sig ind på et søgeresultat og væk fra søgemaskinen.

Og det lykkes delvis.

Et studie, der blev offentliggjort af Ahrefs den 29. maj 2017, viser nemlig, at der kun bliver klikket på et eller flere søgeresultater i 70,2 % af tilfældene for søgninger, hvor der indgår et fremhævet uddrag, mens der i 74,2 % af tilfældene klikkes på mindst et søgeresultat i søgninger uden et fremhævet uddrag.

Hvordan får man så et fremhævet uddrag?

Det korte svar er, at det gør man ved at producere noget kvalitetsindhold, der imødekommer den søgendes søgeintention. Punktopstillede lister plejer at øge ens chancer for at få det fremhævede uddrag, men der er ingen fast opskrift på at blive udvalgt til placering 0.

Antallet af desktop-søgninger bliver færre og færre

Før i tiden blev næsten alle søgninger foretaget via computere, men sådan er det slet ikke mere. I dag foretages over halvdelen af samtlige søgninger via mobile enheder såsom tablets og smartphones, og andelen af desktop-søgninger bliver færre år for år.

Det er stadigvæk vigtigt, at ens hjemmeside tager sig godt ud på desktops, men det er endnu vigtigere, at ens hjemmeside spiller på smartphones og tablets.

Der findes stadigvæk nogle få hjemmesider, der ikke er kompatible med mobile enheder, og de hjemmesider taber på alle tænkelige måder.

De har blandt andet ingen chance for at rangere på søgemaskinerne, fordi Google ønsker vise brugerne det bedste indhold, og det bedste indhold findes altså ikke på på halvsløje hjemmesider, der er umulige at navigere rundt på.

Ligeledes er det meget sandsynligt, at konverteringsraterne for hjemmesider, der ikke fungerer optimalt på mobile enheder, er ganske lav. Der er derfor udelukkende argumenter for at få styr på den del, hvis man endnu ikke har det.

Kort opsummering

På mange måder, tror jeg, at Google fremadrettet vil fortsætte den stil, som de har lagt kimen til de sidste år. Jeg mener, at det er sandsynligt at de også fremadrettet vil finjustere deres algoritme med henblik på at favorisere det relevante kvalitetsindhold.

Der vil komme flere og flere stemmebaserede søgninger, og det vil ændre måden, hvorpå man tænker SEO.

Allerede nu er det ekstremt vigtigt, at ens hjemmeside sparker bagdel på mobile enheder, og dette element bliver ingenlunde mindre vigtigt i fremtiden.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.