Online Shopper Marketing

MARKET ser i dette nummer på to sider af Shopper Marketing. Hvilke touchpoints i butikken vi kan arbejde med, og hvordan får vi de mest attraktive hyldepladser? Min klumme stiller spørgsmål til en tredje side af Shopper Marketing, for er ”sandhedens øjeblik“ en helt ny disciplin, når der handles via nettet og mobilen? Er shopperadfærd online meget anderledes end offline? Og kan de to ”butikker“ komplementere hinanden og give konkurrencemæssige fordele?

Onlinesalget er i tocifret vækst (23%, 2010), udviklingen fortsætter, og internettet er i dag den hurtigst voksende salgskanal. Samtlige statistikker viser, at e-handlen vokser både målt på antallet af transaktioner, størrelsen på omsætningen, antal shoppere og antal brancher der tilbyder e-handel. Det kræver nye Shopper Marketing-standarder for at være konkurrencedygtig.
Inden for Fast Moving Consumer Goods (FMCG) handler vi danskere i gennemsnit flere end 200 gange om året. Og ser man på myldretidsskemaer fra dagligvarebutikker, melder travlheden sig sidst på dagen i hverdagene og mellem 12–16 i weekenden. Analyser for nethandel fortæller derimod, at nettet ofte bruges i weekenden til at beslutte sig, og mandag morgen går det så løs med indkøb. Her er det især i arbejdstimerne fra 9–17, der handles. Knap hver

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL