Opfinderen af Business Intelligence: "Det eksploderer"

Hvis der kan være tale om en godfather af Business Intelligence, peger pilen på amerikaneren Howard Dresner. For 23 år siden brugte han begrebet første gang – og har levet af det lige siden. Market har talt med Howard Dresner om Business Intelligences renæssance.

Du er jo en guru inden for Business Intelligence. Men det er vel ikke din titel?

Ha ha, nej. Jeg kalder mig selv for the Chief Research Officer i mit firma Dresner Advisory Services. Firmaet fyldte fem år i sidste måned. Inden jeg startede mit eget firma, har jeg blandt andet været hos Gartner i 13 år, hvor jeg stod for Business Intelligence-delen.

Hvordan ser en gennemsnitlig arbejdsdag ud for dig?

Det er virkelig forskelligt, men min kone ville sige, at jeg altid er på arbejde. Vi er en lille organisation med fem medarbejdere, og jeg er den eneste analytiker. Tiden står aldrig stille – og slet ikke lige for tiden, hvor de sociale medier kræver, at man hele tiden er på. Så det er jeg.

Hvor mange timer om dagen tænker du på Business Intelligence?

I omegnen af 18 timer. Jeg skal jo også sove,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL