Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sådan undgår du at betale for kampagner uden effekt

Market tager pulsen på Influencer Marketing i reklamebranchen og har i den forbindelse taget en snak med Søren Christensen, som er Client Service Director/Partner for reklamebureaet ROBERT/BOISEN & Like-minded. Søren svarer her på spørgsmål omkring et reklamebureaus arbejde med Influencer Marketing – fordele, faldgruber og effekten af disciplinen. Til slut deler Søren ud af sine god råd til, hvordan virksomheder undgår at betale for kampagner, der ingen effekt har.

1. Hvordan anvender I Influencer Marketing ved ROBERT/BOISEN & Like-minded?

For os er influencere et redskab blandt mange og ikke noget, som vi nødvendigvis hiver op af værktøjskassen til hver eneste projekt. Men hvis det giver mening og kan være med til at forstærke den overordnede historie, vi forsøger at fortælle kan det være en god idé. Et eksempel kunne være, at vi inddragede Brødrene Olsen i vores ’’Do it Forever’’ kampagne for Spies. Dels fordi vi brugte deres sang ”Fly on the wings of love”, men ligeså meget fordi de havde stærke holdninger til det emne kampagnen tog op: Nemlig seniorsex. Og så var de villige til at stille op i pressen i forbindelse med kampagnen, fordi de rent faktisk følte noget for emnet. Det gav os en 10 minutter eksponering i Aftenshowet, hvor kampagnen var omdrejningspunktet.

2. Hvad mener I personligt er mest effektivt – brug af kendte eller mikro influenter?

Det er svært at svare entydigt på. Det kommer an på opgaven og målgruppen. Går man efter en meget specifik målgruppe, hvor man f.eks. gerne vil påvirke trensdsettere og firstmovere kan mikro-influenter være en glimrende løsning. Skal man bredt og hurtigt ud og er de kendte villige til at involvere sig i kampagnen og ikke bare hæve checken, kan denne løsning være den rigtige.

3. Hvilke fordele ser I, at virksomheder kan få ved at anvende Influencer Marketing?

De kan jo en mere direkte adgang til udvalgte målgrupper og få lidt af influenternes ”stjernestøv” og troværdighed. Der findes også influencere som er virkelig gode til at lave content og har noget på hjertet, så hvis man kan finde den rette balance mellem deres og brandets storytelling, kan det fungere rigtig godt.

4. Hvilke faldgruber er der for virksomheder der vælger at integere Influencer Marketing i deres markedsføring?

Her er der rigtig mange. Ofte betaler man en al for høj pris for en eksponering, der helt tydeligt bare er en ganske almindelig reklame. Har set uhyrlige eksempler på hvad f.eks. unge youtubere kræver af betaling. Noget der slet ikke står mål med den værdi det bringer. Når det er for tydeligt at sponsoreret content bare er smidt op med venstre hånd er det hverken godt for influencer eller brand. Man ser også mange eksempler på brands, der tvinger ting ned i halsen på influencers, som gør kommunikationen totalt utroværdig og udvander det der i første omgang gjorde, at man bragte influencere ind i billedet. Når det er udført dårligt er det bare god gammeldags testimonial, når det er mest tåkrummende.

5. Hvordan mener I, at Influencer Marketing påvirker reklamebranchen?

Jeg synes nogen – Især dem, der sælger influencere – har meget travlt med at sælge influencere, som om de er universalløsningen på enhver kommunikativ problemstilling. Det er de ikke. De er godt redskab, hvis man bruger det rigtigt og har respekt for både influencere og deres målgrupper samtidig med at influenceren er villig til at investere kræfter i et godt samarbejde med brandet.

6. Mener I at vi kommer til at se mere eller mindre Influencer Marketing i fremtiden? – I så fald i hvilke sammenhæng?

Sikkert mere. Der er en jo en helt generation opflasket på Youtubers på vej, så de er vant til opleve indhold på den måde. Jeg håber, at man kan få øget kvaliteten af Influencer Marketing. Lige nu er der langt mellem snapsene, men sådan er det jo med reklame generelt. Der bliver lavet rigtig gode ting og rigtigt meget fladpandet kommunikation, der taler ned til folk. Det sidste gør at folk vil gøre hvad som helst for at undgå reklamen, og det kan jo i sidste ende være ødelæggende for forretningsmodellen for influencerne.

5 gode råd til hvordan virksomheder undgår at betale for kampagner, som ingen effekt har?

#1 Find en bureausamarbejdspartner, som har en stærk trackrecord ift. at skabe resultater og som I nyder at være sammen med.

#2 Find et problem kommunikationen skal løse. Lad være med at briefe på, at I vil have 5 annoncer, fordi det plejer I.

#3 Find en universel genkendelig indsigt, som alle kan nikke genkendende til. Ikke nogen stor nyhed, men det gælder stadig – Også når man kigger på de allerbedste kampagner i verden.

#4 Hav modet til at fortælle det på en måde, der ikke bare er rigtig, men rigtig OG interessant. Vær ikke bange for at stikke ud, vær bange for at gå i et med tapetet.

#5 Dokumenter dine kampagner både på kort og på lang sigt. Fejr dine sejre og lær af fejlene. Banalt, men der er mange der ikke gør det.

De 6 mest betydningsfulde faktorer, når en virksomhed skal vælge et reklamebureau?

#1 Bureautype. Hvad ville jeres drømmebureau være? Tænk grundigt over det og tal med dem, der ligner mest og find ud af om der er kemi.

#2 Kemien. Er det mennesker, der er like-mindede? Tror de på de samme ting som jer ift. marketing? Er det nogen I har lyst til at gå i gennem ild og vand med?

#3 Arbejdet. Talk is cheap. Kig på hvad bureauet har lavet, om det har virket og om det matcher jeres behov.

#4 Størrelsen. Hvor stor og vigtig en kunde bliver I på bureauet? Vil I også få fokus, når newbizzfasen er ovre eller ender I som lort i kongeland?

#5 Drop pitches. Det er altid en konkurrence i bedste dagsform, det er utroligt ressourcekrævende for bureauerne (kunderne betaler i sidste ende) og man får sjældent løsninger, der kan bruges, når pitchen er overstået. Tag i stedet kemimøder eller lav en workshop, hvor I kan få et indtryk af hvordan bureauet tænker. Og så skal I selvfølgelig qua #1 kigge på det arbejde bureauet har lavet. Det er nemt for bureauet at love alt muligt i en newbizzproces.

#6 Træk referencer. Spørg bureauets eksisterende kunder om hvordan de er at arbejde med, hvad de er gode til, hvor de kunne blive bedre og om de vil anbefale dem.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.