Værdifulde forbindelser ifølge Google

Google var smartere end de andre, fordi Google tidligt forstod værdien af forbindelserne i det netværk internettet udgør. Og det kan de fleste virksomheder godt lære noget af.

Information er der masser af, men hvor er den, vi skal bruge?

Problemet er ikke at finde information - men at finde den information, man har brug for. Her er web-sider overordentlig smarte, fordi de kan indekseres af en robot (en automatiseret browser), som kan 'scanne' siderne på internettet og opbygge et indeks fra ordene på web-siderne.

Brugeren angiver fx søgeordet 'marked', og søgemaskinen finder indgangen for 'marked' i indekset og returnerer alle de web-sider, der indeholder det. Problemet med web-sider er bare, at der er så mange af dem. Web-browseren viser normalt 10 ad gangen, og så må man 'bladre' for at se de 10 næste. Men brugeren er en utålmodig sjæl, som helst vil bladre så lidt som muligt - og samtidig sikre sig, at han finder de sider, der er mest relevante. Hvordan imødekommer man det behov, i et hav af web-sider? Svaret er sådan cirka 126 milliarder dollars værd - det var i hvert fald værdien af Google i 2006.

Sergey Brinn og

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL