Webanalyse – er vi blevet klogere på 10 år?

I de senere år har udviklingen inden for analysen af hjemmesider, også kaldet webanalyse, virkelig taget fart. Vi er nået til et punkt, hvor det er muligt at få meget detaljeret information om, hvor godt et website klarer sig, hvem der anvender det, og hvad de gør og oplever.

Disse informationer udgør et stort potentiale for at målrette og optimere websitet, men det er stadigvæk sjældent, at potentialet udnyttes fuldt ud. I de fleste virksomheder praktiseres webanalyse stadig ved, at webmasteren hver måned kaster et blik på hvor mange brugere, der har været inde på virksomhedens hjemmeside, samt hvilke sider, der er de mest besøgte. Selvom dette er bedre end ingenting, så er der behov for en mere systematisk tilgang, hvor arbejdet med webanalyse bliver en naturlig del af websitets og virksom- hedens udvikling.

Hvad er Webanalyse?

Historisk set begyndte de første statistikker omkring besøgende på internettet at komme frem omkring 1994, og set i det lys kan man sige, at branchen har haft mange år at udvikle sig i. Imidlertid er det først inden for de seneste år, at den teknologiske udvikling på området virkelig har taget fart. Først

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL