Accountability

De samlede reklameudgifter beløber sig til adskillige milliarder kroner, og for mange virksomheder er reklamen en af de vigtigste aktiviteter til at skabe vækst og rentabilitet.

Man undrer sig imidlertid, når man ser med hvilken mangel på professionalisme reklameomkostninger disponeres. Bortset fra nogle få pionervirksomheder, så er begrebet accountability et ukendt begreb i marketingfunktionen. Det virker, som om man har fordybet sig i Richard Wagners operaunivers og gjort "den lykkeligt uvidende" til skytsengel.

At reklamebureauerne kan leve hermed er naturligt, også at de bakker det op. Hvem vil ikke leve i en verden, hvor man får stor frihed til at lave hvad man gerne vil, uden at blive gjort ansvarlig for resultatet? Det underlige er, at man i virksomhederne stadig accepterer denne tilstand. Hvordan kan det være, at direktioner accepterer, at reklameomkostninger disponeres på et så løst og udokumenteret grundlag, når der til alle andre funktioner stilles helt andre krav?

>> Reklamen er ofte blevet betegnet som en slags "kunst". Noget der ikke kan måles - men måske vinde priser.<<

Kan man måle reklameeffekt?
 Den kortsigtede reklameeffekt, hvor en virksomhed (f.eks. detailhandel) sælger direkte til kunderne, har man altid kunnet måle. For

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL