Reklameeffekt trin for trin

Der begynder at tegne sig et rimeligt stabilt billede af, hvordan reklame virker! Dermed ikke sagt, at vi har opskriften på den optimale løsning for den konkrete situation. Men vor viden er efterhånden så veldokumenteret gennem varierende måder at teste effekten på, at jeg godt tør tage bladet fra munden.

Det er ligesom med frøer!

En frøs æderefleks igangsættes, når den ser en orm bevæge sig. Dens reaktion er at vende sig mod ormen. Hvis ormen derefter er klog nok til at ligge stille, så sker der ikke mere, og frøen finder på noget andet at lave. Men hvis ormen fortsætter med at bevæge sig, SLAM! Så ryger tungen ud, og ormen er indgået i fødekæden. Man ser aldrig en frø kaste sig over en orm uden først at stille sig i position. Der skal således en serie af påvirkninger til, før der sker noget. Det samme er tilfældet for reklamens effekt på os. En reklame udsender derfor altid en serie af sanseindtryk.

Reklamer virker altid

Hver gang vi udsættes for en reklame, så sker der noget. Ofte er det kun meget lidt, der sker, men alt, hvad vi ser, bliver

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL