Amazon & Google - et nærmere kig på de to giganter

Når snakken falder på e-commerce og generelt salg af varer på nettet (herunder især indenfor B2C), så er der specielt 2 mastadonter, som man ikke kommer udenom, når man fra helikopteren kigger på e-commerce globalt set.

Google og Amazon er to uhyggeligt vigtige brikker indenfor online handel, og i takt med at rygterne om Amazon’s indtræden i Danmark tager til, vil jeg i dette skriv forsøge at belyse forskellen mellem disse to giganter ud fra et marketingperspektiv.

Intention er et vigtigt nøgleord

Både Google og Amazon lever af at servere det bedst mulige indhold til brugerne. Begge platforme er bygget op omkring deres søgemaskine og den dertilhørende søgealgoritme. Det der dog er vigtigt at belyse, er den store forskel ligger i intentionen bag brugen.

Google er (historisk set) en søgemaskine, som er bygget til at informationssøge. Ud fra et givent antal keywords eksponeres du for flere tusinde sider, der har en form for relevans. Siden da er der dog kommet annoncer til, hvor du som virksomhed har mulighed for at eksponere dine produkter ud fra de keywords, som brugerne taster ind.

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL