Bevidst branding

Mange virksomheder og organisationer står i dag med store udfordringer, når de skal omsætte deres værdigrundlag til konkrete værdiskabende relationer til deres stakeholdere. Ricky Raaholt, som er Executive Master of Corporate Communication og brand planner, anviser her en metode til at skabe den nødvendige sammenhæng.

Arbejdet med værdigrundlaget

Gennem de seneste 10 år har mange virksomheder og organisationer investeret mange penge og ressourcer i branding og i eksplicit at definere deres værdigrundlag. Der er blevet sat ord på visioner, missioner og værdier som aldrig før. Nu er man innovativ, troværdig, engageret, grundig, værdiskabende, kompetent, iderig osv. Man er et corporate brand.

Men det kan være svært for både ledelsen og den enkelte medarbejder at forstå, hvad det konkret betyder for dem i deres daglige interaktion med virksomhedens forskellige stakeholdere. For slet ikke at tale om, hvad værdigrundlaget betyder for kunderne. Hvis en virksomhed definerer en kerneværdi som innovation, hvad betyder det så for produkterne, medarbejderne og interaktionen med kunder, medier, leverandører, investorer osv.? Det giver arbejdet med værdigrundlaget ofte ikke noget svar på.

Problemet er, at det for både ledelse, medarbejdere og stakeholdere ofte bare er ord. Ord, der er svære at transformere til konkrete, differentierende og

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL