Miriam Sauer, AKQA: Stil disse 4 spørgsmål, og find dit purpose

Et brand er defineret af summen af de interaktioner, du har med dine kunder. Dine kampagneaktiviteter er kun en lille del af de interaktioner. Derfor bør brand purpose også tænkes langt bredere end som en retning for marketing. Det skal sætte retningen for hele virksomheden.

Brand purpose er gået fra at være et buzzword blandt brandstrategier til at være en integreret del af sproget og arbejdet med brands. De kreative bureauer og marketingafdelingerne har været hurtige til at tage begrebet til sig, og gøre det til en del af deres kerneydelse. Og vi ser flere purpose-orienterede kampagner end nogensinde før (nogle ville mene for mange).

 

Desværre har det haft den uheldige bivirkning, at brand purpose er rykket et skridt ned i hierarkiet på direktionsgangene. Nu er det i stigende grad marketingafdelingens ansvar. Og derfor kommer det ofte til at udmønte sig i for snævert et felt af aktiviteter. Som oftest kampagner og indhold; den direkte kundevendte kommunikation.

Det er min påstand, at virksomhederne går glip af et ufatteligt stort potentiale ved at begrænse brand purpose til marketing. Og at brand purpose i sin grundessens er langt bredere

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL