Branding

Fra tid til anden hører man, at det nu er (eller bør være) slut med branding. Synspunktet tager i reglen udgangspunkt i en af følgende tre logikker: 1) Branding er et forældet begreb, der ikke længere er relevant. 2) Branding er et fortærsket begreb, der betyder alt, og derfor ikke længere noget. 3) Branding er et overflødigt begreb, der skjuler det, der virkelig betyder noget for forbrugerne, nemlig produkternes substantielle kvalitet.

af Professor Søren Askegaard og Lektor Per Østergaard


Et forældet begreb!

Hvad den første logik angår, så fremføres den i høj grad af folk, der indtil for nylig var varme fortalere for branding-strategier. Logikken i på denne måde at slå sine egne intellektuelle redskaber ihjel efter tur bunder mindre i en sund videnskabelig skepsis og videreudvikling af teori og begreber end i en ubønhørlig markedslogik. Denne tilsiger, at man som konsulent, spindoktor, erhvervsmedicinmand, skal markere sig over for kunderne, der fårat vide, at det de troede var branding, nu i stedet skal hedde storytelling, eventmaking, drømmeskabelse, designsamfund, oplevelsesøkonomi eller noget helt syttende.

Det er forståeligt, men ikke acceptabelt ud fra et videnskabeligt synspunkt. Der er blottale om gammel vin på nye flasker. Branding, forstået som

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL