Brandstrategi: Porteføljer og paraplyer

En brandportefølje eksisterer fra dét øjeblik, forbrugeren sættes i stand til mere eller mindre bevidst at se dine produkter og løsninger som relaterede. Det bevidste valg omkring hvordan (og om) dette skal foregå, er en af flere måder til at lade intelligent marketing skabe kommerciel vækst i den moderne virksomhed.

For mange marketingdirektører markerer sommerens afslutning indledningen på den årlige dans om marketingbudgettet. Dansen og den efterfølgende budgetteringsbeslutning er blandt andet vigtig, fordi marketingbudgettet er et af de mest synlige barometre for din virksomheds prioritering af de brands, I har til rådighed i porteføljen.

Afgørelsen afhænger af svar på adskillige spørgsmål, deriblandt:

  • Bundlinjen:
    Hvor vigtigt er hvert af jeres brands for virksomhedens økonomi, nu og i morgen?
  • Forbrugerens responsvillighed:
    Hvor følsomt er hvert brands salg overfor marketing?
  • Kommunikationen:
    Hvad er ROI fra kommunikationsinvesteringen i hvert af jeres brands?

Svarene på ovenstående spørgsmål virker måske uafhængige, men dette er ikke tilfældet. De forbindes nemlig alle via ét begreb: brandporteføljen.

Hvert enkelt brand i en virksomhed har ofte en egen baggrund og historik, respektive kontaktpersoner i distributionsleddet, særskilte marketingbudgetter og/eller interne fortalere. Dette kan gøre det svært for dig som beslutningstager at manøvrere,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL