Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Byg din Native Advertising på ærlighed og kærlighed – det virker

Alle jagter opskriften, der gør netop deres Native-kampagne til en bragende succes. Men hvordan skaber du succesen – hver gang? Benjamin Native Studio øser ud af sine gode erfaringer (og de mindre gode) her.

Det kræver både mod og tillid at skabe en succesfuld Native-kampagne. Ja, vi taler faktisk om de helt bløde værdier – og de skal komme både fra annoncørens side og fra mediets side. Hvis du kombinerer dem med de hårde data og indsigter, så kan du skabe content til en Native-kampagne, der rammer plet i målgruppen og hos annoncøren – hver gang.

Start med ærlighed

Hvis der skal hænge ét ‘motivational quote’ på kontorvæggen, så prøv dette: “Brands that lie, will die”. Det gælder både for dig som annoncør og dig som publisher. Til Native Advertising Days i Berlin i november 2017 var det punchlinen for flere speakers – og med god grund.

Det er nemlig en af nøglerne til at skabe en Native-kampagne, der bliver en succes.

Ærlighed skal tænkes ind i alle led af en Native-kampagne. Helt fra hvordan du italesætter annoncørens produkt overfor målgruppen, til hvordan du på de interne linjer snakker med annoncøren for at afklare, om den kampagneidé, I er blevet enige om, er den bedste.

Du må nemlig gerne udfordre – det skal du faktisk! Vores erfaring er, at langt de fleste annoncører gerne vil udfordres. De vil gerne udnytte at vi som Native Studio har eksperterne og en masse viden om vores målgrupper.

Hos Benjamin Native Studio arbejder vi derfor efter devisen om, at vi skal turde være 100 % ærlige overfor vores annoncører – altid. Det gælder alt fra, om vi har fundet det rigtige mediematch til dem, om produktet kan integreres på en troværdig måde i kampagnen, om den idé, vi er kommet frem til, rent faktisk er den bedste.

Hvis en annoncør stadig er lidt svær at overbevise om at ‘give mere slip’ og lade Native-eksperterne folde sig ud, så prøver vi at gøre det så konkret som muligt ved at vise en af vores mange tidligere kampagner – både de gode, og de dårlige. Så er det lettere at se, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer.

Når vi starter den kreative proces op på en Native-kampagne, bruger vi derfor også altid god tid på virkelig at lære annoncøren at kende. Hvad kan deres produkt? Hvordan er de unikke? Hvad er deres målsætninger? Det gør det muligt at finde frem til, hvordan vi kan fortælle den helt rigtige, troværdige historie om produktet. Og det vigtigste – det gør os i stand til at kunne argumentere for, hvorfor vi tror på at netop denne Native-historie er den rigtige.

Du skal altså turde være ærlig omkring, hvad der fungerer, og – vigtigst – hvad der ikke gør. Så kan du forkæle både annoncøren og målgruppen med det helt rigtige (originale) indhold.

Det leder os hen til målgruppen – dem, det hele handler om. Det er jo selve DNA’et i Native Advertising. Du skal fortælle historier, der er relevante for målgruppen og giver en værdifuld oplevelse, samtidig med at form og indhold passer til det medie, indholdet bringes på.

Det giver sig selv – men vi kan alligevel have en tendens til at glemme de helt basale regler for god Native, når først deadline nærmer sig og produktionen buldrer derudaf.

Derfor skal du især huske ærligheden overfor din målgruppe – og du skal have respekt for din målgruppe. Tænk over det. Målgruppen bruger deres tid på at læse en historie eller se en video på et medie, som er lavet sammen med en annoncør. Du skylder dem, at indholdet er lige i skabet!

Hvis vi gang på gang serverer halvgode Native-historier, så udvander vi konceptet. Brugerne skal have en forventning om, at der bag det tydelige ‘Annonce’-mærke gemmer sig en historie, som faktisk er værd at bruge tid på.

Gør det til en god vane at træde et skridt tilbage og se på dit indhold med kritiske øjne. Helt ærligt: Synes min målgruppe, det her er så interessant og relevant, at de vil bruge tid på at engagere sig i historien? Og er den så god, at de kommer igen næste gang?

Hvis indholdet i Native-kampagnen af en eller anden grund har rykket sig et forkert sted hen, så få det tilbage på rette spor. Din målgruppe fortjener at blive forkælet med originalt indhold, der passer netop til dem.

Stjæl de franske kvinders skønhedstricks

Annonce | Se dine skønhedsrutiner som en daglig selvforkælelse i stedet for en sur pligt. Dét er en af hemmelighederne bag de franske kvinders skønhed.

Slået op af Costume i 15. februar 2018

Annonce for Eau Thermale Avène (Pierre Fabre)
Reach på Facebook: 86.697 personer
Visninger på Facebook: 50.037

 

Giv kærlighed til kampagnen

Nu har du lavet fantastisk indhold til din Native-kampagne, som du med dit kendskab til målgruppen og annoncøren gør, at du er sikker på, at det nok skal blive en succes – med masser af kliks, lange læsetider på websitet og super engagement på sociale medier.

Men hvad nu, hvis det alligevel ikke lige går, som du havde regnet med?

Hos Benjamin Native Studio slipper vi ikke kampagnerne, når det kreative er færdigt. På en måde er det først her, det bliver rigtig interessant. Det er nemlig nu det kreative og ideen for kampagnen skal testes!

Derfor skal du arbejde mindst lige så meget med kampagnestyringen i løbet af hele kampagneperioden, som du gjorde med produktionen af indholdet.

Hvis noget indhold i en kampagne ikke klarer sig, som forventet i forhold til de benchmarks vi har hos Benjamin Native Studio, så kigger vi kritisk på det og ser, hvad vi kan gøre for at optimere kampagnen.

Vi har en masse erfaringer med, hvilke knapper det er bedst at skrue på alt efter, hvilke medier og platforme Native-kampagnen kører på. Måske har du ramt ved siden af i post-teksten til Facebook? Eller er videoens første tre sekunder måske ikke helt så engagerende, som vi havde regnet med? Måske er advertorialens rubrik perfekt, men teaserbilledet er forkert? Test tilpassede versioner af kreativerne af og bliver ved, indtil kampagnen performer, som den skal.

Et vigtigt parameter når vi måler succesen af vores Native-kampagner er timespend på content. Hos Benjamin Native Studio har vi har haft advertorials på vores mediers websites med læsetider op mod 12 minutter. Her taler vi stadig med høje reach-tal (unikke sidevisinger). Og helt ærlig – i hvilken anden form for markedsføring kan en annoncør fortælle om produktet i 12 minutter til en potentiel køber?

Medielandskabet i dag er så fragmenteret og målgrupperne er vant til at kunne vælge til og fra, som de lyster. Det er derfor, Native Advertising giver virkelig en unik mulighed for at fortælle brandnære historier, som målgrupperne rent faktisk gider engagere sig i.

Vi oplever faktisk, at vores annoncørbetalte artikler nogle gange har længere læsetider end det redaktionelle indhold. Det fortæller noget om, at brugerne ikke er bange for ‘Annonce’-markeringen – måske tværtimod? Fælles for det Native-content, der performer godt, er, at der bliver kræset for indholdet og brugt meget tid på at skabe en historiefortælling med mange kreative og engagerende elementer, der kan fastholde læseren.

Husk også at tænke din kampagne og det content, du producerer, 360 grader. Du skal selvfølgelig lave en pissegod native-artikel (advertorial) til dit website, men kreativet, du giver til målgruppen på Facebook skal også være lige i øjet, tilpasset platformen og der skal være en tydelig rød tråd i hele kampagnen.

CASE: Native-kampagne for danbolig @ Bolig Magasinet

Hvordan laver vi effektfuld Native Advertising?Et godt eksempel er vores kampagne 'Indretning med udbytte' for danbolig til Bolig Magasinet.Hvad fik danbolig ud af kampagnen?• Øget kendskabsgrad fra 38% til 42%• Over 1000 nye nyhedsbrevspermissions• Over 100.000 visninger af SoMe-videoer• Øget præference for danbolig fra 24% til 28%Kampagnen er lavet i samarbejde med Sunrise Reklamebureau. Læs mere her: www.markedsforing.dk/artikler/kampagner/ejendomsm-gler-hitter-med-native

Slået op af Benjamin Native Studio i 22. februar 2018

 

Ærlighed + kærlighed = succes

Der er altså mange hensyn at tage, når du skal skabe en effektfuld Native-kampagne, der rent faktisk giver værdi for både annoncøren og målgruppen. Der er nemlig mange spillere på banen, der skal tages hensyn til. Men det er netop i det krydsfelt, at nøglen til succesfuld Native Advertising ligger.

Den gode historie, som er det perfekte match mellem annoncøren og målgruppen, har de bedste forudsætninger for at opstå netop hos et Native Advertising Studio, fordi du her har krydsfeltet mellem det redaktionelle og det kommercielle .

Hos Benjamin Native Studio hviler vi på et fundament af fantastiske historiefortællere og har adgang til et helt hus fuld af eksperter indenfor hvert deres felt af mediebrancen hos Benjamin Media og Bonnier Publications.

De sidste tre år har vi arbejdet målrettet med Native Advertising hos Benjamin Media og har et benhårdt mål om at løfte kvaliteten af den Native Advertising, der bliver produceret her i Danmark. Vi tror på, at med et dedikeret team af kreative, tekstforfattere, art directors, fotografer, campaign managers og client managers, kan vi skabe kampagner, der er effektfulde for annoncøren, og som brugerne rent faktisk gerne vil bruge tid på.

Af Christel Rex Laugen, Bureauchef, og Maria Rossen, Kommerciel Redaktør – Benjamin Native Studio

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.