Change or be changed!

Vi ser det konstant i hverdagen: Kassedamer erstattes af self checkout-kasser, støvsugeren finder selv nullermændene i stuen, og fabriksarbejderens håndarbejde er blevet erstattet af en hurtig og smart maskine. Kort før årtusindskiftet var kunstig intelligens et banebrydende fænomen.

Der er også langt imellem sælgere, der jubler, og det er et problem, da salgsfunktionen er at opfatte som marketingfunktionens kunde. Derfor må marketingfunktionen forny sig, hvis den skal have en eksistensberettigelse i fremtiden.

Det er positivt, at der er taget hul på debatten, selvom vi er mange, der undrer os over, at det skulle tage lang tid. Vores konklusioner har i hvert fald fået støtte af en lang række professorer og fagfolk, der tilsyneladende udmærket vidste, at noget var galt.

Nu har debatten raset i års tid, og jeg oplever, at de fleste er optaget af at fordømme marketingafdelingen, mens det er småt med konkrete råd. Det bliver marketingfaget hverken dygtigere eller mere respekteret af.

Derfor er denne artikels ærinde at pege på konkrete områder, der kan udvikle marketingfunktionen fra "cost center" til "profitcenter." Selvom ordet "profit" måske skurer i nogens ører, er det spillets regler, hvis man ønsker indflydelse og overlevelse.

Vi tager udgangspunkt i

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL