Hvad kan vi som marketingfolk lære af Netflix?

Streamingtjenesten Netflix har fået stor udbredelse på kort tid, og kunderne er vilde med den. Antallet af kunder vokser hastigt måned for måned, og de formår samtidig at fastholde en høj andel af de eksisterende kunder. Populariteten kommer endvidere tydeligt til udtryk i målinger af kundeloyalitet, hvor de ligger meget højt målt på fx Net Promoter Score. Men hvorfor er det, at Netflix har opnået så høj popularitet og at vi er så loyale over for dem? Og hvad kan andre virksomheder lære af det?

Først og fremmest er Netflix meget kundeorienteret

De giver dig et stort udvalg af film og serier, når du ønsker det. De dikterer ikke hvornår der er primetime, de har ikke besluttet, at søndag aften er det tidspunkt hvor du skal se din yndlingsserie, og de blander sig ikke i hvor mange afsnit du ser ad gangen. Hele deres forretningsmodel fungerer stort set på dine præmisser.

Netflix var proaktiv på at tilbyde kunderne det de ønsker og forventer, og de har i den forbindelse brudt med en række forældede normer. Eksempelvis lancerede de serien House of Cards, og gjorde alle afsnit tilgængelige fra dag 1, hvilket

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL