Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Det kinesiske marked og det offentlige har noget til fælles

Mange er ikke klar over det, men det offentlige kræver de samme ressourcer, som hvis du vil ind på et nyt marked – i et andet land. Receptionisten går dig i møde, og viser med en venlig gestikulering dig vejen til mødelokalet – som er indrettet i traditionel kinesisk stil med møbler i mørke træsorter. Du er selvsikker, for du har gjort dit hjemmearbejde. Du har taget et lynkursus i kinesisk, og har brugt ventetiden på at studere din nyindkøbte dansk-kinesiske parlør. Du har også nået at google dig frem til lidt nyttig viden om Kina. Så du føler dig ret sikker på at aftalen kommer i hus.

Ikke realistisk – på det kinesiske marked

Okay, det her er nok ikke særlig realistisk – i hvert fald ikke for virksomheder som vil ind på det kinesiske marked. Her er det de færreste direktører, som tror at de kan indtage et nyt marked ”på rutinen”. De fleste vil anerkende, at det kræver stort forarbejde og mange ressourcer, og vil bruge måneder på at forberede en effektiv markedsstrategi.

Stor tro på egne evner

Af en eller anden grund er det anderledes, når vi taler om det offentlige marked. Her oplever jeg ofte en enorm tro på egne evner. Og en opfattelse af at det ikke kræver nogen særlig tilgang eller nævneværdig forberedelse – at man bare kan bruge sin strategi fra det private marked. Mange tror fejlagtigt at ”så længe man har et kvalitetsprodukt og en konkurrencedygtig pris, så går det nok”.

En anden kultur

Men uden sammenligning i øvrigt. Så handler det også om at lære en anden kultur, nogle andre normer og regler og et andet sprog. Du kan ikke bare uden videre overføre dine erfaringer fra det danske til det kinesiske marked – det samme gælder for så vidt også fra det private til det offentlige.

Et nyt land

Det offentlige er som et andet land. Juraen er anderledes fra det private, størrelsen på virksomhederne er anderledes, de ansatte har en anden uddannelsesmæssig baggrund, der er andre distributionskanaler og bundlinjer – og meget meget andet.

Kræver grundig forberedelse

Det offentlige kræver derfor grundig forberedelse og en dedikerede strategi – på samme måde som hvis du vil indtage det kinesiske marked.

De taler måske ikke mandarin, men der er en udbudsjargon, et andet købemønster og en politisk kultur, som man skal sætte sig grundigt ind i, hvis man vil sælge til det offentlige.

Man kan så bare spørge, hvorfor så mange virksomheder bruger så mange ressourcer, når de vil ind på et nyt udenlandsk marked, når de samtidig ikke vil bruge de samme ressourcer på det offentlige marked.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.