Marketingmedarbejderens kompetencer i transformation

For at forstå de kompetencer der kræves af marketingmedarbejderen i de kommende år, må vi først forstå branchens makrotendenser. Disse vil give os et fingerpeg om hvilken viden, hvilke kompetencer og hvilke personlige egenskaber marketingmedarbejderen må erhverve sig. Det kommer næppe som en overraskelse, at vores branche er i konstant transformation, og dette indlæg søger at samle nogle af de mange tråde.

For et par uger siden havde jeg min bil på værksted, da der var opstået en mislyd fra motoren. Mekanikeren hev ikke svensknøglen op ad værkstøjskassen som det første, i stedet blev bilen koblet op på en computer som målte og analyserede bilens kredsløb etc. og kunne udskrive resultatet inklusive at identificere problemets rod. Nyere bilers hjerter er derfor ikke tandhjul og mørtikker længere, men printplader og styresystemer. Det er vel fair at sige at kravene til mekanikerens kompetencer er væsentlig anderledes end for bare ti år siden?

Eksemplet illustrerer blot at de fleste brancher må justere kompetencerne, når de påvirkes af ydre faktorer som f.eks. ny teknologi. Marketingmedarbejderen er ingen undtagelse. Tværtimod må denne indstille sig på en intensiv livslang læring for at holde sig ajour. Godt nyt for landets efter- videreuddannelsesinstitutioner.

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL