En praktisk guide i 9 trin: Sådan laver du en persona

Marketingchef Martin. Salgschef Signe. Grafiker Grethe. Ved du hvem, dine ideelle kunder er? Og præcis hvor meget ved du om dem?  Hvor søger de efter svar på deres udfordringer? Hvilke indholdsformater er deres foretrukne? Og hvilken tid på dagen er de mest modtagelige for dine marketingbudskaber? Ved at bruge personas som en strategisk del af din marketingindsats, kan du arbejde på en mere bevidst og struktureret måde, når du producerer content, fordi din målgruppes reelle behov, udfordringer og interesser er omdrejningspunkt for al din markedsføring.

Trin 1: Start med at holde en persona-workshop                   

Du skal indlede dit persona-arbejde med en intern workshop, hvor formålet er at skabe en grundviden, som dine efterfølgende persona-interviews kan bygge på.

En intern persona-workshop vil få dine kollegaer – i salg og marketing – til at gøre sig kvalificerede tanker om jeres målgruppe og de produkter/løsninger, der i sidste ende skal skabe værdi for målgruppen.

Du skal opfordre dine kollegaer til at trække på deres erfaringer og den viden, de har fået fra kontakt med potentielle og nuværende kunder. Herefter følger en diskussion med udgangspunkt i deres individuelle overvejelser og erfaringer, hvor

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL