Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Influencer er det nye – men kreativiteten mangler

Flere og flere brands benytter sig i dag af influencers i deres markedsføring. Det er et space, der bliver mere og mere crowdet og det er blevet sværere for brands at bryde igennem støjen. Så, hvordan kan man som brand benytte influencers på en kreativ måde, der fremstår autentisk og troværdig?

Autencitet og troværdighed er buzzwords på manges læber i marketingsfæren – men ikke desto mindre er det kriterier, der skal opfyldes for at opnå den ønskede effekt i arbejdet med influencers og markedsføring.

Jeg ser en tendens til, at mange arbejder med influencers, ligesom de arbejder med andre former for annoncering og ser disciplinen som et fladt mediekøb- og ikke et reelt samarbejde – der mangler simpelthen et kreativt lag. Så kan man ligeså godt smide sine penge efter den store banner pakke

Så hvor skal man egentlig starte, hvis man vil benytte influencers i sin markedsføring?

Nøglen ligger først og fremmest i valget af influencers: Giver det overhovedet mening at bruge influencers ift. kampagnens målsætninger? Hermed sagt, at brands ikke bare skal gribe til influencers, blot fordi det er det nye sort.

Er der et værdi-match mellem brand og influencer? Har influenceren tidligere udtrykt holdninger, der går imod kampagnens budskab? Er der et match mellem kampagnens målgruppe og influencerens fanbase?

Herefter følger en kreativ proces, som går på at skabe et koncept omkring kampagnens budskab – vel at mærke i samarbejde med influenceren. Der er flere grunde til at bringe influenceren med ind tidligt i processen. For det første kan det få influenceren til at føle et langt større ansvar for kampagnen. Et eksempel kunne være, at influenceren, bliver kontaktet af pressen efter at have postet det indhold, som var aftalt i kontrakten og bliver bedt om et interview omkring kampagnens budskab. Ved at give influenceren ansvarsfølelse overfor kampagnen forbedres chancerne for, at vedkommende er friske på at bidrage, hvis sådanne muligheder opstår, mens kampagnen kører. En anden grund til at hive influencers ind tidligt i processen er, at de kender deres egen fanbase ud og ind og ved præcis, hvilken type indhold, der skaber mest engagement. Fanbasen kan lugte kommercielt indhold på lang afstand og det handler om, så vidt muligt at producere indhold, der er i tråd med det, som fanbasen ser fra influenceren selv.

Tid er en vigtig faktor i arbejdet med influencers. Vi er nødt til at tænke mere end bare ”one-offs”, hvor en influencer blot poster en enkelt gang for at højne troværdigheden. Hvis en influencer over tid poster kvalitetsindhold lavet i samarbejde med et brand, vil det signalere en commitment fra influencerens side og højne troværdigheden omkring budskabet.

For at opsummere, så vil jeg med denne artikel slå et slag (måske nærmere et nyrehug) for kreativiteten i samarbejdet mellem brands og influencers! Næste gang du skal i gang med et influencer-samarbejde, så stil dig selv et par hurtige spørgsmål: har jeg forsøgt at arbejde kreativt med et koncept omkring samarbejdet, hvori influenceren fremstår som troværdig afsender af budskabet?

’Mindre Hud I solen’-kampagnen

Vores kampagne, ’Mindre Hud I solen’, som vi lavede i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden er et eksempel på, hvordan influencers kan være et helt centralt omdrejningspunkt for en kampagne og ikke blot betragtes som endnu en kanal i den samlede medieplan.

Modermærkekræft den hyppigste kræftform blandt unge i alderen 15-34 år. Danske unge dyrker solen markant mere end gennemsnittet, og de solskoldes oftere end voksne. Kampagnens formål var at uddanne målgruppen omkring bl.a. de 3 solråd: skygge, solhat og solcreme.

Unge giver ikke meget for oplysningskampagner og løftede pegefingre. Med det for øje vidste vi hurtigt, at vi måtte aktivere influencers på en troværdig måde for at blive hørt af de unge. Valget faldt på Peter Falktoft og Esben Bjerre, som vi sendte ud på en mission: at få en nudistlejr i Spanien til at vise mindre hud i solen. Outputtet blev en virkelig underholdende mini-serie af 6 afsnit, som blev hostet på et kampagne site. Udfordringen var at få skabt en masse trafik ind til kampagnesitet og her bragte vi bl.a. Peter og Esbens kanaler i spil. Ud fra råmaterialet klippede og klistrede vi os frem til en stor mængde GIFs, videoer mm., som Esben og Peter kunne poste efter eget valg og derved drive trafik ind til kampagnesitet.

 

 

Esben og Peter var altså med til at udpege de mange stykker indhold, inden kampagnen blev lanceret. De små stykker indhold spillede på samme humor, som målgruppen er vant til at se fra Peter og Esben og der var sågar referencer til andre programmer, de tidligere har lavet. Alle kampagnens formater var noget, som tappede ind i det målgruppen normalt forbruger på nettet og dette kunne virkelig ses på graden af engagement fra målgruppen. Udover at tilbringe meget tid med de 6 afsnit på kampagnesitet engagerede målgruppen sig virkelig meget på de sociale medier og skabte for eksempel mange af deres egne memes ud fra kampagnens indhold. Mindre Hud I Solen er et eksempel på, hvordan man kan arbejde kreativt sammen med influencers og formidle et budskab på en måde, der resonerer i målgruppen. Vigtigheden af kreativitet i et influencer-samarbejde bliver kun større i fremtiden og kreativiteten er et must for at brænde igennem støjen og skabe troværdighed omkring et budskab.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.