Marie Asmussen, fuldmægtig hos Forbrugerombudsmanden: ”Som udgangspunkt er reklame via influencers annoncørens eget ansvar”

Der gik et sus gennem markedsføringsbranchen, da 4 influencers i sommeren 2018 som de første blev politianmeldt for skjult reklame. Men ansvaret stopper langt fra hos influenceren. I dette interview med Marketcommunity fortæller fuldmægtig Marie Asmussen om, hvad man skal være opmærksom på, hvis man bruger influencers i sin markedsføring.

Som uddannet jurist med speciale i skjult reklame er Marie Asmussen som skræddersyet til at behandle sager om skjult reklame på Instragram hos Forbrugerombudsmanden, hvortil hun kom i 2015. Hun vil gerne hjælpe virksomheder med at overholde lovgivningen, og hun lægger ikke skjul på sin glæde over, at mange influencers og virksomheder tydeligvis gerne vil følge reglerne.

Hvad er dit ansvarsområde hos Forbrugerombudsmanden?

”Jeg behandler sager inden for flere forskellige områder af markedsføringsloven. Som eksempler kan jeg nævne:

  • Forbuddet mod skjult reklame
  • Reklameforbud mod tobak og e-cigaretter
  • Prismarkedsføring”

Hvilke sager tager I op?

”Vi kan både tage sager op af egen drift og på baggrund af klager. Vi er ca. 20 jurister, og vi arbejder med mange områder, hvoraf skjult reklame blot er et område. I og med at vi har så

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL