Fra strategi til Maersk Line på Facebook

Maersk Line har for nylig færdiggjort et stort anlagt studie i deres egen overraskende succesfulde brug af sociale medier i en B2B-industri, der normalt bliver anset for at være ekstremt konservativ. Nu skal de sociale medier bredes ud i forretningen. Maersk Line’s Jonathan Wichmann fortæller her, hvordan de har planlagt at gøre det.

”Hvad pokker har et containerrederi at gøre på sociale medier?!“ Det spørgsmål er vi blevet stillet igen og igen i Maersk Line, siden vi for knap halvandet år siden meldte vores tilstedeværelse på bl.a. Facebook, Twitter, LinkedIn og Instagram.
Det korte svar: Fordi det skaber værdi på bundlinjen. Hvis ikke det gjorde det, havde vi (næsten) ikke noget at gøre dér.
Indtil videre har sociale medier fortrinsvis været centreret omkring vores kommunikationsafdeling, men for tiden er vi i gang med at bevæge os ind i anden fase af vores strategi, hvor det bliver bredt ud i selve forretningen. For at finde ud af, hvilken rolle sociale medier skal spille for os på sigt i forretningen, færdiggjorde vi for nylig et studie, der ud over at evaluere den nuværende værdiskabelse også kortlægger vores næste skridt.
I det

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL