Search – find – react

Forbrugerne søger - og finder - og beslutter sig på baggrund af de informationer, de selv vælger. Søgemaskiner og sociale medier har dermed været med til at ændre PR begrebet. For hvad gør enhver forbruger, inden de skal købe noget? De søger efter informationer på internettet. Hvad medierne skriver om virksomheder og varer er stadig det mest troværdige - men hvad med alle de andre forbrugeres meninger?

De fleste opfatter PR som 'noget med at være i pressen'. Fordelen er, at man som virksomhed optræder i et 'rigtigt' medie, hvor der er en bagvedliggende redaktionel proces. Virksomhedens budskab fremstår så at sige som vurderet af specialister, der har fundet deres produkter eller ydelser værd at viderebringe til en større offentlighed. Derfor har presseomtale stadig den største troværdighed og dermed den største værdi.

Fordi en stor del af forbrugernes information om virksomheder og varer sker gennem søgninger på internettet, er PR-begrebet de senere år udvidet til også at omfatte, hvordan man som virksomhed 'optræder' på nettet. Og fordi søgemaskiner er indrettet efter kombinationen af relevans og det antal mennesker, der også har fundet resultatet relevant (klik), kommer mediernes omtale af virksomheder og produkter meget højt

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL