Marketing skal mestre forretning, design, teknologi og data

Den moderne marketingafdeling kan kun vinde i ‘Kundens tidsalder’, hvis den supplerer projektmodellen med drift og integrerer stærke kompetencer indenfor forretningsudvikling, design, data og teknologi. Samtidigt. Da jeg startede som konsulent i den digitale branche for otte år siden, var det helt normalt at marketingafdelingen i en større virksomhed skulle nå sine målsætninger ved at hyre bureauer ind til at klare opgaverne. En marketingafdeling bestod så, groft sagt, af en strategisk ansvarlig direktør og en flok projektledere, der arbejdede med eksterne bureauer. Gerne efter en projektmodel, der typisk fordrede at et projekt varede 12 uger - og så nyt projekt.

Sådan fungerede kampagner - og sådan fungerer de måske stadig nogle steder. Men kampagner mister effekt - medierne slås om magten, og annoncørerne ender som de stensikre tabere. Selvom vi nu kan købe konverteringer og engagement og et væld af alternative annonceringsprodukter, vil det blot blive dyrere og dyrere. Kampagner kan slet ikke stå alene på den moderne markedsplads, vi kalder ‘Kundens tidsalder’.

Kundens tidsalder

Udtrykket Kundens tidsalder er ikke nyt, men bruges af mange til at beskrive en tid, hvor klassiske forcer som bedste viden, logistik eller teknologi ikke længere

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL