Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sådan optimerer du dine YouTube-videoer til Search

Video bliver stadig mere udbredt som medie til godt indhold, og video fungerer bedre i en række medier qua dets format. Video har dog en udfordring, og det er, at det ikke kan indekseres af søgemaskiner som Google og YouTube. Derfor tager jeg dig her igennem de elementer, du skal huske, når du uploader en video til YouTube, hvis du vil sikre størst mulig synlighed både i Googles søgemaskine og på YouTube.

Først og fremmest så skal du med videoindhold tænke på, hvad potentielle modtagere af indholdet søger efter på YouTube og i Google. Du kan ikke finde data på det via YouTube, men i Googles Keyword Planner kan du få data på, hvad dine potentielle kunder søger efter i Google.

Når du har lavet din video, skal du optimere følgende elementer af din video på YouTube:

Filnavn

YouTube kigger sandsynligvis på videoens filnavn, når den skal beslutte hvilke videoer, der skal rangere på et givent søgeord. Derfor skal du sørge for at få dit søgeord ind i videoens filnavn.

Lad være med at bruge et generisk navn eller et nummer til din video. Optimér filnavnet imod dine fokussøgeord og benyt underscore som mellemrum.

Hvis du eksempelvis ønsker at rangere på søgeordet ”YouTube guide” kan du navngive din video youtube_guide_video.mp4.

Titel

YouTube kigger med sikkerhed på titlen af videoen, så derfor skal du naturligvis sørge for at optimere denne. Dog skal den ikke kun optimeres imod Search, men også imod klikbarheden, så du skal udarbejde din titel velovervejet.

Titlen på din video bør være mindst fem ord. På den måde kan du inkludere dit fulde søgeord. Med søgeordet ”YouTube guide” kunne en videos titel for eksempel være ”YouTube guide i 5 lette trin”

Ligesom i SEO af webpages vægter søgeord i starten af titlen højere, end hvis det står til sidst, så tænkt derfor dette ind når du udarbejder den.

Beskrivelse

Din videos beskrivelse er rigtig vigtig, da det er det, du har kontrol over, der har størst betydning for dine placeringer i Search.

Google og YouTube kan ikke forstå dine videoer, og derfor er de afhængige af din beskrivelse for at bestemme videoens indhold.

Grundlæggende skal du tænke følgende punkter ind i din optimering af videoers beskrivelser:

  • Medtag dit søgeord i de første 25 ord.
  • Lav en god lang beskrivelse på mindst 250 ord. Naturligvis afhængig af hvor vigtigt søgeordet på videoen er.
  • Medtag dine søgeord 4-5 gange, men sørg for at beskrivelsen er læsbar og giver mening. Søgeordene skal inkluderes på en relevant og god måde.
  • Hvis videoen er absolut essentiel, kan du overveje at lave en transskribering af videoens tale for at få det hele med og indsætte den i beskrivelsen.
  • Sæt dit link til websitet øverst i beskrivelsen, da dette maksimerer klikraten til dit websted.

Tags

YouTube kigger ligeledes en smule på tags, når den skal bedømme, hvad en video handler om.
Her skal du indsætte et par stikord til at hjælpe YouTube og Google med at forstå, hvad din video handler om.

Målrettede tags hjælper ikke kun dig med rang for dit målsøgeord, men får dig til at rangere i relaterede videoer i sidebaren på YouTube.

Kan du gøre andet?

Generelt er det faktisk en udfordring at optimere dine videoer til Search ud over de indholdselementer beskrevet herover. YouTube bruger i høj grad engagement-metrikker som visninger, afspilninger, tid afspillet, likes og delinger til at bestemme, hvor højt en video skal ligge.

Men sørg for at have ovenstående indholdselementer optimeret og skab videoer inden for de områder, din målgruppe søger, så skal placeringerne nok komme.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.