Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sådan tilpasser du dit e-mail marketing setup og skaber effekt

Du kan med et automatisk e-mail marketing setup gennemføre personaliseret 1-til-1 markedsføring på stor skala. Det vil sige, at hver enkel automatisk e-mail, der udsendes til den enkelte person, er tilpasset den position, personen har på din købsrejse. For mange e-commerce virksomheder er automatisering af e-mail marketing et fokusområde, men langt de fleste har problemer med at komme i gang.

I min korte guide giver jeg dig et indblik i, hvordan vi, i Ackermann Kommunikation, går til opgaven, når vi opbygger automatiske e-mail marketing setups for store som små e-commerce virksomheder, og hvordan du som e-commerce virksomhed selv kan opbygge det mest optimale automatiske e-mail marketing setup.

Fejl som mange e-handelsforretninger begår
Først og fremmest er det væsentligt at se på, hvorfor mange e-commerce virksomheder fejler, når de forsøger at opsætte en automatisk e-mail marketingstruktur. Når du først kender til faldgruberne, kan vi se på, hvordan du så rent faktisk får opbygget det mest optimale automatiske e-mail marketing setup.

I Ackermann Kommunikation har vi igennem tiden arbejdet med e-mail marketing hos flere hundrede e-commerce virksomheder. Hos nogle starter vi helt fra bunden, mens andre selv har forsøgt sig med at få opbygget et automatisk e-mail marketing setup. Når e-commerce virksomheder selv forsøger sig med at opbygge et automatisk e-mail marketing setup, er deres største udfordring ofte, at de i bund og grund mangler en god blanding af spontanitet, evnen til at oversætte virksomhedsmål til marketingmål samt teknisk forståelse.

Den største udfordring, vi ser hos e-commerce virksomheder, når de forsøger at igangsætte automatisk e-mail marketing, er når spontanitet og manglende evne til at oversætte virksomhedsmål til marketingmål blandes. Der er ofte ikke langt fra idé til udførelse, men sker det lidt for spontant og uden at være gennemtænkt, kan det være kritisk. I løbet af kort tid kan en virksomhed have valgt en e-mail marketingplatform, opsat en pop-up på websitet og bygget en velkomstmail, men så er der mange, som ikke når længere.

Hvis ikke du formår at oversætte dine virksomhedsmål til marketingmål, vil du højst sandsynlig ikke formå andet end at få et automatisk e-mail marketing setup, der ikke understøtter dine virksomhedsmål, men som blot er enkeltstående taktikker uden nogen sammenhæng og større impact på din virksomhed.

Hvis du mangler den tekniske forståelse, ikke har evner eller ressourcer til at anskaffe hjælp til at få dataen på dine subscribers til rådighed i dit e-mail marketing system, vil du ende ud med et meget snævret automatisk e-mail marketing setup. Det vil sige, at har du ikke noget data på dine subscribers, vil du ikke kunne lave e-mailserier, der tilsammen udgør hele din marketing funnel. Din marketing funnel har til formål at understøtte din kunderejse og dine virksomhedsmål.

Start med at find dine målsætninger
Før du begynder at opbygge dine automatiske e-mail marketingserier, skal du starte med at kigge indad på dine målsætninger: Hvad vil du gerne opnå med din virksomhed?

Langt de fleste e-commerce virksomheder ved godt hvilke virksomhedsmål, de skal arbejde med. For nogle handler det om forlængelse af lifetime value på allerede eksisterende kunder gennem mersalg, mens det for andre drejer sig om at få flere nye kunder til at handle. Du kan blandt andet stille dig selv følgende spørgsmål:

– Vil du gerne have flere nye kunder, som endnu ikke har købt hos dig?
– Vil du gerne have dine eksisterende kunder til at købe mere hos dig?
– Vil du gerne genaktivere dine inaktive kunder?
– Vil du gerne belønne dine loyale kunder?
– Vil du gerne opnå mere data på dine subscribers?

Når du har defineret dine overordnede virksomhedsmål, kan du forsøge at oversætte dem til marketingmål, som din automatiske e-mail marketing kan være med til at nå. For blot at begrænse os fokuserer vi på den førstnævnte målsætning: Vil du gerne have flere nye kunder, som endnu ikke har købt hos dig? Hvis du ønsker at få flere nye kender, som endnu ikke har købt hos dig, er du i det såkaldte top funnel niveau i din automatiske e-mail marketing funnel. I dette niveau bearbejdes nye leads, og du bør forsøge, gennem automatiske e-mailserier, at konvertere de nye leads om til førstegangskøbere.

Der er mange forskellige taktikker, du bør teste af. Vi har kunder, der eksekverer deres leadgenerering via Facebook Lead Ads, via Scratcher.io/spilkampagner og meget mere. Et lead overføres til e-mail marketingsystemet, når det registreres, hvorefter der tjekkes, om personen har haft gennemført et køb. Hvis ikke systemet kan se, at der er tilkoblet købsdata til personen, eksekveres der en automatisk e-mailserie, der har til formål at få personen til at gennemføre sit første køb. Når det første køb er gennemført, vil personen blive fjernet fra top funnel niveauet for automatisk at blive overført til den del af din e-mail marketing funnel, som målretter sig mod førstegangskøbere.

Du vil altså få oversat dit virksomhedsmål ”Vil du gerne have flere nye kunder, som endnu ikke har købt hos dig?” til et marketingmål og en marketingindsats med udgangspunkt i overførsel af data fra f.eks. Facebook Lead Ads til dit e-mail marketingsystem med målsætningen om at konvertere leads om til førstegangskøbere. Der er altså nu opbygget en automatisk e-mail marketingstruktur, der automatisk ekskluderer leadet fra top funnel e-mailserien, som retter sig mod nye leads uden køb, såfremt at personen gennemfører et køb. Samtidig tilføjes den selvsamme person automatisk til din automatiske e-mailserie mod subscribers med førstegangskøb.

Du vil altså nu kunne have opbygget din automatiske e-mail marketing med udgangspunkt i dine virksomhedsmål, du har opbygget setup’et på baggrund af købsdata, og du har undgået spontanitet ved at opbygge forskellige automatiske e-mailserier, der hænger sammen på grund af deres placering i den overordnede købsrejse.

I nedenstående eksempel kan du se, hvordan en funnel, altså en række automatiske e-mailserier, tilsammen understøtter kunderejsen. Der findes ikke et one-size-fits-all, men det er et fornuftigt udgangspunkt for en automatisk e-mail marketing funnel for en klassisk e-commerce virksomhed. Som du kan se, består denne funnel af en række niveauer, hvor hvert niveau består af én automatisk e-mailserie. I princippet kan hvert niveau også godt bestå af flere automatiske e-mailserier.

Forestil dig, at du har forskellige indgange, hvorfra du kan få nye leads. F.eks. via Facebook Lead Ads, hvor du tilbyder nye sign-ups en rabatkode på 50 kr. på første køb, eller du har måske en pop-up på dit website, hvor du udbyder en e-bog.

Det er ikke altid særlig smart at leads, som signer up fra forskellige kanaler, alle modtager den samme automatiske e-mailserie med det samme budskab. De leads, der kommer via en Facebook Lead Ad konkurrence, er måske langt mere købsklare, da de ved, at de får en rabatkode i forbindelse med deres tilmelding, frem for de leads, der kommer ind via en pop-up og blot får en e-bog. Dit top funnel niveau skal inkludere flere automatiske e-mailserier målrettet nye leads på baggrund af den kilde, de har tilmeldt sig igennem, for at opnå det bedste resultat.

Ekskludér ned gennem din kundetragt
Når du er i gang med at opbygge dine automatiske e-mailserier på baggrund af funnel strukturen, er det vigtigt at forstå, hvordan du ekskluderer dine subscribers ned gennem funnelen. Når en subscriber har gennemført sit første køb, tilføjes personen til anden niveau i funnelen. Det er her, hvor de fleste e-commerce virksomheder forsøger at indsamle anmeldelser til f.eks. Trustpilot eller forsøger at lave follow-up efter købet for at sikre, at kunden er tilfreds med sit køb og for at forsøge at lave mersalg hos kunden.

Hvis kunden har købt to gange og modtager både e-mails, der bygger på budskaber som ”Tak for dit første køb – her er anbefalede produkter specielt til dig” samtidig med e-mails med et budskab som ”Vi elsker vores loyale kunder – her er specielle tilbud til dig som fast kunde” sendes, vil det medføre det, jeg kalder for mixed messages fatigue. Altså at kunden modtager blandede budskaber fra samme virksomhed, og dermed i sidste ende kan risikere at miste interessen for e-mail marketingen.

Takeaways
Der er egentlig ingen vej udenom automatisk e-mail marketing, hvis du som e-commerce virksomhed arbejder med e-mail marketing og ønsker at opbygge et avanceret og effektivt setup. Før du går i gang med din automatiske e-mail marketing, bør du derfor…

… Oversætte jeres virksomhedsmål til handlingsrettede marketingmål
… Have en forståelse for det tekniske setup, som ligger bag automatisk e-mail marketing
… Bygge dine automatiske e-mailserier op som en funnel, der er centreret om købsrejsen og med udgangspunkt i dine virksomhedsmål
… Automatisk ekskludere dine subscribers fra det foregående niveau i din funnel, når de kommer videre til det næste niveau

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.