Preben Elkjær: Et liv med sponsering

Preben Elkjær har arbejdet med alle aspekter af sponsering; som modtager, som vejleder - og som sponsor.Han mener, at sponsering rummer masser af muligheder, men som al anden markedsføring kræver den ekspertise. Og så skal både giver og modtager have glæde af den.

af Per Raahauge

- Nogle sponserer bare for den gode sags skyld. Og det er jo godt for både kultur, humanitært arbejde og sport. For eksempel kunne de mindre fodboldklubber ikke eksistere, hvis de ikke blev sponseret, mener Preben Elkjær, der med en karriere som blandt andet spiller i dansk og international fodbold, marketingchef og medindehaver af et sponsorbureau har haft tæt kontakt med sponsering fra fænomenets tidligste start.

I dag er han medindehaver af selskabet 2Partner, der i et samarbejde med Tele2 sælger telefonløsninger til erhvervslivet. Sponseringen har han stadig fat i med et sponsorat af superligaklubben FCK.

- Vi overtog sponsoratet sammen med at vi overtog firmaet. Og jeg kan da sagtens forestille mig, at vi kunne udvide med en sponsering af fx Brøndby IF, forklarer han.

Det startede med Gratis fodboldstøvler

Selv mødte Preben Elkjær sponsering, da han blev udtaget til ynglingelandsholdet, hvor flere af sportsudstyrsproducenterne tilbød

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL