Søren P. Espersen fra PFA om corporate communication

Underdirektør Søren P. Espersen har ansvaret for PFA Pensions kommunikation og markedsføring. Hans vigtigste opgave er at sikre PFA en sammenhængende fortælling, som harmonerer 100% med virksomhedens mission, værdier og strategi. Samtidig skal han give fortællingen liv - både i markedet og i egne rækker. For ligesom det er helt naturligt for Søren, at virksomhedens strategi og produkter udvikles i tæt samarbejde med marketingfunktionen, har den interne kommunikation samme høje prioritet som den eksterne i PFA.

Hvilke særlige kendetegn er der ved pensionsbranchen?

"Der er flere. Først og fremmest er vores produkt forbundet med en række barrierer. Pension er indviklet, det har lav interesse og handler om emner, vi sjældent ønsker at tale om - alderdom, død, sygdom … Samtidig fylder pension meget i vores liv og repræsenterer en af de største poster i privatøkonomien kun overgået af udgifter til bolig. Ydermere er branchen karakteriseret ved at have ganske langvarige kundeforhold, typisk 30-40 år."

Går det godt for pensionsbranchen?

"Ja. Branchen er inde i en stærk vækst på 6-8% om året. Det skyldes især to forhold: Den stigende velfærd har både øget indbetalingerne og antallet af nye pensionssparere, og der er

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL