Effekten af et sponsorat skal kunne måles

Sponsering vokser hastigt og er nu et alternativ og supplement til mange virksomheders traditionelle markedsføring. Men det er vigtigt at håndtere den lige så seriøst som anden markedsføring.

af Per Raahauge

- Sponseringen møder os i øjenhøjde og på udebane, hvor vi er i gang med en af vores lidenskaber. Mens virksomheden i den traditionelle markedsføring "taler" om sig selv for at "presse" budskabet igennem, forklarer Lars Bo Jeppesen, der er adm. direktør for sponsorbureauet Promovator.

Promovator blev etableret i 1998 af Lars Bo Jeppesen og Preben Elkjær. I dag er det Lars Bo Jeppesen og mediabureauet Carat, der ligeligt ejer Promovator.

Sponsering er en forholdsvis ung markedsføringsaktivitet, der har været voksende de seneste ti år. I dag har sponsering et skønnet årligt omfang på 2 milliarder kroner herhjemme og 30 milliarder US dollars på verdensplan.

Vækstraten for sponsering ligger over vækstraten for den traditionelle markedsføring - muligvis fordi sponsering ikke (endnu?) er ramt af den traditionelle reklametræthed, som rammer de fleste af os - for visse produkters reklamebudskaber.

Tal på alt

Sponsering har til gengæld et dårligt rygte på grund af de mange "direktørsponsorater", hvor fx en fader sørger for gratis

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL