Har kommunikationsbranchen sejret ad h.t.?

Fra uafbrudt vækst har kommunikationsbranchen i de senere år oplevet en stagnation. De knappe tider har imidlertid betydet, at branchens traditionelle rollefordelinger er blevet udfordret.

Kommunikation tillægges større og større betydning, men spørgsmålet er om branchen som sådan har overlevet sig selv? Udfordringerne har i hvert fald en sådan karakter, at nytænkning og revurdering af ens egen position i kommunikationsbranchen er nødvendig. Det gælder både for reklamebureauer, kommunikationsbureauer og de mange "kommunikatører" i virksomheder.

Fra selvlært til professionel kompetence

Den primære kilde til uddannelse i kommunikationsbranchen var tidligere "virksomhedsoplæring". I de sidste 10 år er antallet af kommunikationsuddannelser eksploderet og branchen er i stigende omfang blevet befolket med akademikere.

Onde tunger påstår, at der i dag er over 25 forskellige uddannelser i DK, der forsøger at gøre kommunikation til deres enemærke!

I takt med professionaliseringen er der naturligvis også sket en specialisering. I bredden er der kommet nye professioner og specialfunktioner til: Web-mastere, medieplannere, PR specialister, Eventmagere, skribenter af direct mail osv. Listen er lang.

Kravene til kompetenceløft vil næppe aftage i de kommende år, men efterspørgslen og budgetterne til efteruddannelse ser ikke ud til at følge med. Reklameskolen er

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL