Hvad er CSR?

Godt hjulpet på vej af diverse erhvervsskandaler som miljøsvineri, økonomisk kriminalitet, børnearbejde, diskrimination osv. er der i de seneste år sket et klart skred i erhvervslivets holdning til social ansvarlighed. I dag er social ansvarlighed på dagsordenen - men der er mange meninger om, hvad det er, og hvordan det skal praktiseres.

Der kan være mange forskellige grunde til, at en virksomhed iværksætter aktiviteter, der på én eller anden måde er relateret til et samfundsmæssigt ansvar. Nogle gør det for at bevare eller forbedre virksomhedens image, andre for at tiltrække og fastholde kvalificerede medarbejdere. Der er også mange, som tror på, at social ansvarlighed har en positiv effekt på bundlinjen - og endelig er der virksomheder, som er drevet af ren etik og moral, men det er nok de færreste.

Ligesom virksomhederne har mange forskellige og mere eller mindre gode grunde til at vise socialt ansvar, er der også blandt teoretikerne mange definitioner på, hvad social ansvarlighed egentlig er. I den del af litteraturen, der alene betragter virksomheder som økonomiske enheder, er en social aktivitet kun acceptabel, hvis den også er værdiskabende i økonomisk forstand.

Teoretikeren A.B. Carrolls, har et lidt mere nuanceret syn, idet han

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL