Hvad er tweens – og hvad bruger de brands til?

Forbrugskulturen har sneget sig ind som en vigtig bestanddel af barndommen, hvor børn helt ned til 2-3 års alderen genkender logoer som første trin mod socialiseringen til forbruger. Mød den nyeste målgruppe på markedet; de 10-12-årige tweens.

I Skandinavien indbefatter tweens de 10-12 årige, mens betegnelsen dækker helt ned til 8 års-alderen i USA. Det er en generation, der er "in between" at være barn og ung, og de har en ungdomslignende adfærd med bl.a. hang til popmusik, mode, idoler, forbrug og brands - men de er endnu ikke interesseret i alkohol og kan stadig lide deres forældre. Ofte er der fokus på, hvilke brands de kender eller køber. I denne artikel er der fokus på, hvad tweens reelt bruger brands til med udgangspunkt i de mest superforbrugende tweens, der bruger meget af deres vågne tid med at afsøge, udvælge og købe brands.

Der er flere årsager til den ungdomslignende adfærd blandt de 10-12-årige, men teknologiadgangen til flere udenlandske kanaler, mobiltelefonen og internetforbruget med venner over hele verden spiller en væsentlig rolle i udviklingen. Tidligere stemte de primære erfaringer med venskaber, kæresteforhold eller skænderier med forældre overens med

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL