Oplevelsesøkonomiens udfordringer...

Oplevelsesøkonomien er over os - og hvad betyder det ude i butikkerne? Først og fremmest aktualiserer oplevelsesøkonomien nogle helt nye elementer ved forbrug, som kræver en revurdering af vores traditionelle forståelse af både forbrugeren og købssituationen.

Oplevelsesøkonomien breder sig

I gamle dage var forbrug af oplevelser lig med at løse billet til en teaterforestilling, en koncert eller lignende begivenheder, hvor man ikke får noget konkret produkt, men "kun" køber en oplevelse. Traditionelle forlystelsesparker som Tivoli og Bakken er udelukkende baseret på, at kunderne får en oplevelse, mens de er der. Men det koncept er blevet udviklet gennem de sidste 100 år, og f.eks. Disneyland repræsenterer en forlystelsespark i oplevelsesøkonomiens tidsalder. Disneyland er nemlig ikke kun en forlystelsespark, der tilbyder her-og-nu oplevelser. Disneyland er en "theme park," hvor vi betaler penge for at opleve Disney's produkter på en måde, som mange synes er meget mere "virkelig," end når de læser bladene eller ser filmene. Legoland, hvor vi kan opleve "klodsernes egen virkelighed," er lavet efter samme opskrift.

Tre oplevelsesøkonomiske ikon-butikker

Som med så meget andet i forbrugersamfundet er det også USA, der fører an, når det handler om at føre detailhandlen ind i den nye oplevelsesøkonomi. Og de

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL