Sådan har digitaliseringen ændret vores rolle som marketingchef

Vi, der beskæftiger os med marketing og kommunikation, har øjnene fast rettet mod vores omverden. Vi arbejder hver dag med at forstå markedet, og vores evne til at spotte ændringer og se nye muligheder er afgørende for effektiviteten og udbyttet af vores indsats. Men er vi lige så opmærksomme på den udvikling, der påvirker vores egen funktion og faglige profil, og evner vi at tilpasse vores rolle, når fokus ændrer sig, og nye megatrends opstår?

Jeg har haft fornøjelsen at være marketingchef i førende danske og internationale B2B rådgivningsvirksomheder gennem 20 år. Når jeg ser tilbage på udviklingen de seneste 10 år, er der ingen tvivl om, at digitaliseringen er den parameter, der har haft den største indflydelse på rammerne for mit arbejde. Digitaliseringen har ændret den faglige værktøjskasse markant, og den har derved også haft stor betydning for sammensætningen af marketingteamet og den løbende ledelsesopgave.

For 10 år siden kunne vi med en annoncekampagne i erhvervssektionen i 3-4 trykte aviser nå relativt bredt ud til vores målgruppe af beslutningstagere i det danske erhvervsliv. I dag er der kommet en lang række online platforme og nye kanaler, som den enkelte beslutningstager

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL