Kreativitet kræver vilje lyst og mod

For mange er det at være kreativ ensbetydende med skøre ideer og en livlig fantasi. Men ifølge psykologiprofessor Lene Tanggaard kan alle få nyskabende ideer. Kunsten er at realisere dem. Og det kræver hårdt arbejde og en vis portion mod.

Lene, du er professor i pædagogisk psykologi og har kreativitet som dit gennemgående tema. Hvorfor begyndte du at interessere dig for kreativitet?

Min interesse for kreativitet rækker helt tilbage til arbejdet med mit speciale, hvor jeg undersøgte produktudviklingsprocesser på en større dansk virksomhed. I den forbindelse interviewede jeg en række ingeniører, der uopfordret talte meget om kreativitet, og hvordan de havde lært at være kreative. De ville gerne blive ved med at lære og var meget bange for at gå i stå. Dengang var mit fokus på barrierer for læring, og det var først senere, at det gik op for mig, at de i realiteten talte om angsten for ikke at kunne være kreative.

For et par år siden kom der så stort fokus på kreativitet og den kreative klasse i medierne. Richard Florida var blandt andet fortaler for, at kreativitet samler sig i geografiske områder som Amsterdam, København og inden for særlige

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL